Putin'den kritik karar!

Avusturalya'nın Brisbane kentindeki G-20 Liderler Zirvesi’nde, Doğu bloku ile Batı bloku arasındaki gerginlik zirveye ulaştı. Ukrayna'daki gelişmelerin zirveye yansıması üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirveden erken ayrılmaya karar verdi. Batı, Rusya'ya yeni yaptırımların işaretini verdi. Çin, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan gibi ülkelerden oluşan Doğu bloğu ise Rusya'ya uygulanan yaptırımları kınadı.

Abone ol

Avusturalya'daki G-20 liderler zirvesine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Erken ayrılma kararı" damga vurdu. Doğu bloku ile Batı bloku arasında sert rüzgarların estiği zirvede karşılıklı hamleler, gerginliğe neden oldu.

Gerginliğin temelinde ise Ukrayna krizi vardı. ABD, İngiltere, Kanada gibi ülkeler, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylardan Rusya'yı sorumlu tuttu. Gerginlik ikili görüşmelere de yansıdı. Putin ile İngiltere Başbakanı David Cameron'ın görüşmesinde yeni yaptırımlar gündeme geldi.

Cameron’ın yanı sıra, ABD Başkanı Barack Obama ve Kanada Başbakanı Stephen Harper da Putin’i sert sözlerle eleştirdi. Kanada Başbakanlık Sözcüsü Jason MacDonald’a göre, Putin ile Harper arasındaki görüşmede, Kanada Başbakanı’nın Rus lidere, "Sanırım elini sıkabilirim ama sana söyleyecek tek bir şeyim var: Ukrayna’dan çıkmak zorundasın" dedi. Putin’in bu yoruma tepkisi ise olumlu olmadı.

Gerginlik tırmanında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zirveyi terk etme kararı aldığı açıklandı. Rusya'ya destek ise, Çin, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan'ın da içinde bulunduğu BRICS ülkelerinden geldi. Yapılan açıklamada, Rusya’ya karşı Batılı ülkelerce uygulanan yaptırımlar kınandı. Yaptırımların meşru olmadığı ve Birleşmiş Milletler tüzüğünün ihlal edildiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Tecavüzcü, 11 yıl sonra yakalandı Dünya Kimyasal sızıntı!.. 4 ölü! Dünya Kulağından öyle birşey çıktı ki Dünya Batı yine yalana sarıldı Dünya