Çin liderinden orduya talimat

Çin Ulusal Halk Meclisi ve Çin Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi yıllık toplantılarını tamamlandı. “İki Toplantı” olarak da adlandırılan zirve sürerken konuşan Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping, ulusal savunmanın ve silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesi vurgusu yaptı.

Abone ol

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı 13. Ulusal Komitesi'nin 3. Toplantısı Pekin’de sona erdi.

“İki Toplantı” olarak da bilinen zirvenin kapanışında Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping’in de aralarında bulunduğu Çin Kominist Partisi ve hükümet yetkilileri de yer aldı.

Toplantıda, Ulusal Komite’nin çalışma raporunun yanı sıra, önergelerin incelenmesine dair rapor ve alınan siyasi kararlar onaylandı.

Ulusal Komite Başkanı Wang Yang kapanışta yaptığı konuşmada, bu yılın Çin ulusunun yeniden canlanması hedefine ulaşılması için kritik bir yıl olduğunu belirtti. Wang Yang, toplumun bütün kesimlerinin, devlet işleri hakkındaki müzakereye katılarak, fikir ve öneriler ileri sürmeleri için verimli bir örgütleme rolünü oynaması gerektiğini dile getirdi.

Toplantı bitmeden önce ise Çin lideri Şi Cinping açıklamalarda bulundu. Çin Cumhurbaşkanı, 13. Çin Ulusal Halk Meclisinin yıllık toplantısı kapsamında Halk Kurtuluş Ordusu ve Halkın Silahlı Polis Gücü delegasyonun düzenlediği oturuma katıldı.

Şi oturumda, Çin ordusunun Covid-19 salgınıyla mücadelede yaptığı büyük katkıları takdirle değerlendirdiğini kaydetti.

Şi Cinping, ulusal savunma ve silahlı kuvvetleri güçlendirme hedeflerine ulaşılması, ayrıca salgın kontrolünün düzenli olarak sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Şi ayrıca, Çin ordusunun tıp alanındaki bilimsel araştırma gücünü geliştirerek, Kovid-19’un ilaçları ve aşısı için Ar-Ge çalışmalarını hızlandırması talimatı verdi.

ulusal.com.tr

Lufthansa hakkında flaş karar Dünya Almanya'da büyük tehdit yükseliyor Dünya Hindistan'da son 10 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Dünya Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı 120 bine yaklaştı Dünya