ABD, PKK'nın o talebine olumlu yaklaştı!

Önce PKK Amerika'dan yardım talep etti, ardından Amerika'nın Türkiye'deki üst düzey bir diplomatı bu çağrıya olumlu yanıt verdi. PKK'nın "Amerika bizi Türkiye ile masaya oturtsun" talebine Amerika, "biz buna her zaman hazırız" yanıtı verdi.

Abone ol

Amerika'nın Ankara'daki üst düzey bir bürokratı gazetelerin Ankara Temsilcileri ile buluştu. Gündem İncirlik mutabakatı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik hava harekatları ve ABD-PYD ilişkileriydi.

Gazeteciler Amerikalı diplomata PKK'nın Avrupa Sorumlusu Zübeyr Aydar'ın "ABD, bizi Türkiye ile bir masa etrafında yan yana getirmeli" çağrısını sordu. Üst düzey Amerikalı diplomatın yanıtı net oldu, "buna her zaman hazırız"...

"Düşüncemiz, tartışma ortamına imkan sağlayan, demokratik ve barışçıl bir çözüm getirilmesidir ki biz buna her zaman hazırız."

Amerikalı üst düzey diplomat açılımın sürmesini isetedi, bunun için de ilk adımın PKK tarafından atılması gerektiğini belirtti.

"En arzu ettiğimiz şey şiddetin yaşanmaması. Çözüm sürecine geri dönülmesi için atılacak ilk adım elbette şu anki şiddet sarmalının kırılmasıdır. Bu yönde atılacak ilk adım da PKK’nın saldırılarına, terör faaliyetlerine son vermesidir."

Ve Obama'nın deyimiyle Amerika'nın Suriye'deki kara gücü olan PKK'nın kolu PYD... Gazeteciler "PYD, stratejik müttefik mi?" diye sordu. Üst düzey Amerikalı diplomat "PYD müttefikimiz değil" demedi, PYD'nin taktiksel olarak desteklendiğini savundu.

"Stratejik müttefiklik çok farklı anlamlar içerir. Yerel unsurların taktiksel olarak desteklenmesi bağlamında bakıldığında ikisinin anlamı çok farklıdır."

Cerablus'ta güvenli bölge olacağı konusunun uluslararası hukukta bir karşılığı olduğunu vurgulayan Amerikalı üst düzey diplomat, "buradaki amaç IŞİD’i sınır bölgesinden geriye itmek, Türk sınırına yakın bölgelerdeki kontrolünü yitirmesini sağlamak" dedi. Üst düzey diplomat IŞİD'ten temizlenen bölgelere Suriye Ordusunun tekrar dönmesini desteklemediklerini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

abd
Bahçeli'den sert açıklamalar: Alayı hesap verecek Gündem Demirtaş, ABD ve AB'ye çağrı yaptı Gündem TSK'dan 2 önemli açıklama Gündem Barzani'den yardım istediler! Gündem