F Tipi, örgüt böyle kuruldu

Hükümete yakın gazetelerin manşetleri Cemaat'e operasyonun yol haritasını çizdi BTÖ'nün delilleri AKP'nin manşetlerinde

Abone ol

Cemaatin Emniyet ve Yargı içerisindekini gücüyle AKP'ye karşı yolsuzluk operasyonu başlatması karşısında AKP medyasında F tipi yapının Ergenenekon ve Balyoz'daki kumpası manşetlere çıktı

AKP'ye yakın gazetelerinde emniyet ve yargı içerisindeki Cemaat yapılanmasına ifşaa eden haberler TSK'ya ve yurseverlere kumpas kuranların faaliyet merkezlerini gündeme getirdi. "Paralel devlet"yayınları Aydınlık'ın "BTÖ" manşetiyle suç odaklarını ortaya çıkarmasını hatırlattı. Aydınlık, AKP medyasından yıllar önce Ergenekon tertibinin Yargı içinde yuvalanmış Beşiktaş Terör Örgütü(BTÖ) tarafından nasıl tezgahlandığını yazmıştı.

Erdoğan-Cemaat savaşı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla kızışırken Hükümet, Cemaat'e yönelik operasyon için harekete geçti. Başbakan Erdoğan'ın “İnlerine kadar gireceğiz. Devleti çetelerden temizleyeceğiz” sözleriyle sinyalini verdiği operasyonun devletin en üst organı Milli Güvenlik Kurulu’nda masaya yatırıldığı öğrenildi.

F tipinin Emniyet'teki üssü Yenişafak gazetesi “Üçüncü katta organize işler” manşetiyle operasyonun emniyet ayağındaki 'skandalı' ortaya çıkardığını iddia etti. Operasyonun Emniyet Müdürlüğü'nde hiçbir resmi kaydı olmadığının ileri sürüldüğü haberde “Bilgi ve deliller, Organize Şube'nin bulunduğu B Blok 3. kattaki özel bir odada tutuldu. Veriler, polis otomasyon sistemi POL-NET yerine, sisteme bağlı olmayan bilgisayara yüklenerek tüm emniyet birimlerinden kaçırıldı” denildi. Bilgilerin POL-NET'e yüklenmemesinin usulsüzlük olduğu ileri sürüldü.

Akşam gazetesi, Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Bank Asya'nın Genel Müdürü Ahmet Beyaz'ın, Alaattin Çakıcı’nın para kasası olduğu iddia edilen Erol Evcil’in kara para aklama davasında suç ortağı olduğunu yazdı. “Evcil'in ortağı Banka Müdürü” başlığıyla manşete taşınan haberde “Alaattin Çakıçı’nın kasası olarak bilinen Erol Evcil’in kara para aklama davasında, Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz’ın da ceza aldığı ortaya çıktı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, o dönemde BDDK Murakıbı olan Beyaz’a ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım ve yataklıktan’ 10 ay hapis cezası verdi” denildi.

Dolar alımları soruşturulacak

Star gazetesi ise İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın “Belgeyle söylüyorum dolar topladılar” sözlerini manşetine taşıdı. Haberde, operasyonun maliyetinin 120 milyar doları bulduğu ifade edilerek, operasyondan hemen önce büyük miktarda dolar alımları olduğu söylendi. Haberde Ala'nın “Operasyonu önceden sızdırarak doları kim aldı? Herşeyi ortaya çıkaracağız” ifadelerine yer verildi.

Yargı ve Emniyet'teki tasfiyeler sürecek

Yolsuzluk operasyonu sonrasında AKP, Emniyet ve yargıda tasfiyeleri gündeme getirmişti. Bir haftada 500 polis tasfiye edilirken, operasyonun savcısı görevden alınmıştı. Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteler bu iki kurumda tasfiyelerin devam edeceğinin işaretini verdi. Akşam gazetesi Başbakan'ın oğluna kadar uzanan büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun düğmesine basan savcılar, Zekeriya Beyaz, Celal Kara ve Muammer Akkaş'ı “Derin operasyonun özel teşkilatı” olmakla suçladı.

'Böcek' operasyonu gündemde

Milliyet gazetesinin “Uçan kulak kayboldu” başlığıyla manşetine taşıdığı haberde İstanbul İl Özel İdaresi'nin yurtdışından getirtip Emniyet'e teslim ettiği dinleme cihazının kaybolduğu ifade edildi. Haberde İstanbul Emniyeti'ne teslim edildiği belirtilen havadan dinleme yapabilme donanımına sahip cihaz ve sistemlerden bir bölümü kaybolduğu belirtildi. Bu cihazların envanterde gözükmediği için “kaybedilmesinin" de daha kolay olduğu belirtilen haberde daha önce Ankara Emniyeti'nin kaybolan böcekleri de hatırlatıldı.

Haberin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın “Devlet içindeki bir çete Güney'de bir ilde dinleme yaptı" açıklamasından bir gün sonra yapılması dikkat çekti.

Emniyet'teki 'çete' Sabah'ın da gündeminde

Emniyet imamı Zaman'ı ziyaret etmiş

Cemaatin emniyet imamı olarak bilinen Osman Hilmi Özdil yolsuluk ve rüşvet operasyonundan bir gün önce Zaman gazetesine girerken görüntülendi.

Sabah gazetesinin haberine göre Cemaat'in emniyetteki imamı olduğu iddia edilen Özdil, yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bir gün önce 16 Aralık'ta Zaman gazetesini ziyaret etti. Haberde Özdil'in gazeteye girdiği saatten, geldiği arabanın markasına kadar ayrıntıların yer alması dikkat çekerken “Özdil'in, içeride gazetenin üst yönetimi ile görüştüğü tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı. Haberde, Özdil'in Emniyet'teki tasfiyelerden sonra da Emniyet mensupları ile de buluştuğu ileri sürüldü.

Aydınlık

2013 damgasını vuran gazate mansetleri Gündem Şahin'den imam itirafı Gündem Asgari ücret zammı açıklandı! Gündem Mahkemeden yeni hakim talebi Gündem