Son bir haftada 13 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, terör örgütlerine yönelik son bir haftada yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı. Buna göre güvenlik güçlerinin yaptığı bin 119 operasyonda toplam 13 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütlerine yardım ve yataklık ettiği belirtilen yüzlerce şüpheli de gözaltına alındı.

Abone ol

Güvenlik güçlerinin yurt genelindeki terörle mücadele operasyonları sürüyor.

Operasyonlarla ilgili son açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık, son 1 haftada yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı.

Buna göre, 25 Aralık 2017 ve 1 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen bin 119 terör operasyonunda toplam 13 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Operasyonlarda ayrıca PKK'ya yardım ve yataklıktan 125 , IŞİD'e yardım suçlamasından 325, Fetullahçı Terör Örgütü'ne üyelik suçlamasından da 493 şüpheliye gözaltı yapıldı.

Güvenlik güçlerinin yurt genelinde yürüttüğü diğer planlı operasyonlardaysa 948'i terör suçları, 98'i düzensiz göç ve 3 bin 764'ü uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 810 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, Van, Tunceli, Erzincan, Iğdır, Bitlis, Osmaniye ve Şırnak'taki operasyonlarda örgüt mensuplarınca kullanılan 71 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 23 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildiğini duyurdu.

Güvenlik güçlerince yürütülen tüm operasyonlarda patlayıcı yapımında kullanılan 262 kilogram madde, 13 el bombası, 17'si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 21 silah ile 7 bin 431 adet mühimmat ele geçirildi.

Türkiye'yi sarsan üniversite hastanesindeki skandalın ayrıntıları ortaya çıktı Gündem Ehliyet ve pasaport alacaklar dikkat! O süre uzatıldı... Gündem Taksim'de yeni yıla girerken korkutan yangın Gündem Markete silahlı soygun girişimi Gündem