Memura zam şoku!

Temmuz zammı bekleyen memura kötü haber geldi. Memurlar ilk kez Temmuz ayında zam alamayacak. Nedeni ise Memur- Sen'in hükümet ile yaptığı anlaşmada yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkı yerine 123 lira seyyanen zammı kabul etmesi. Ocak ve Temmuz ayında zam alan memurlar bu Temmuz zam ve enflasyon farkı da alamayacak.

Abone ol

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zam bekleyen memurlar ilk kez bu temmuz maaşlarını zamlı alamayacak. Nedeni ise AKP'ya yakınlığıyla bilinen Memur- Sen'in hükümetle yaptığı anlaşma.

Her yıl yapılan toplu görüşmelerde iki dönem için de zam alması konusunda anlaşılıyordu. Ancak bu kez Memur-Sen bir yıllık zam olarak 123 seyyanen zammı kabul etti.

Ayrıca daha önceki yıllarda memura verilen zammın enflasyonun altında kalması durumunda enflasyon farkı memura ödeniyordu. Ancak Memur-Sen son toplu görüşmelerde bu haktan da feragat etti.

Anlaşma sonrası 5 aylık dönemde enflasyon beklentilerin üstünde gerçekleşti ancak toplu sözleşme şartları gereği memura enflasyon farkı ödenmeyecek.

Memur-Sen'in hükümetle yaptığı bu anlaşma 2014-2015 yıllarını kapsıyor.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da pidenin fiyatı belli oldu Ekonomi Merkez Bankası, faiz kararlarını açıkladı Ekonomi Pizza götürürken ölüme gitti Ekonomi Milyonlarca kişiye banka şoku Ekonomi