''303 bin anne doğum sırasında yaşamını yitirdi''

Dünya’da 303 bin anne doğum sırasında, 2 milyon 700 bin bebek de doğumdan sonraki ilk 4 haftada hayatını kaybediyor. Çarpıcı rakamlar, Dünya Sağlık Örgütü’nün raporundan. Rapora göre ölümlerin nedeni yetersiz sağlık hizmetleri ve bilinçsiz ebeveynler. Raporun en çarpıcı kısmı da bebek ölümlerinin çoğunun kayda alınmaması.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü, anne ve bebek ölümleri ile ilgili çarpıcı bir rapor açıkladı.

Rapora göre 303 bin anne 2016 yılında doğum sırasında hayatını kaybetti, 2 milyon 700 bin bebek de ilk 4 haftada yaşamını yitirdi. Rapordaki çarpıcı bilgi ise bebek ölümlerinin çoğunun resmi makamlara bildirilmemesi.

Örgütün tespitlerine göre ölümlerin nedeni sağlık hizmetlerindeki yetersizlik ve ebeveynlerin bilgisizliği.

Rapora göre ülkelerin yüzde 60’ının kayıpları önleyecek bir sağlık politikası yok ya da yetersiz. Raporda ölümlerin yüzde 75’inin kurtarılabileceği belirtildi. Verilere göre dünya genelinde kırsal kesimlerdeki ölüm oranları şehirlere göre daha yüksek.

ulusalkanal.com.tr

TEOG nakil sonuçları açıklandı! (2016 MEB sonuç sorgulama ekranı) Sağlık Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliğine Alpaslan Durmuş atandı Sağlık Uzmanlar diyabet hastalarının beslenmelerine dikkat çekti Sağlık MEB, eğitim ve öğretim takvimini açıkladı Sağlık