Sınırda 4 PKK'lı yakalandı

Abone ol

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye girme teşebbüsünde bulunan biri terör örgütü PKK/PYD mensubu 4 kişinin yakalandığı bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Hakkari-Çukurca İlçe J.K.lığınca alınan duyum üzerine 17 Mart 2016’da Hakkari İl J.K.lığınca, Çukurca İlçesi Belat Mah. Mevkiinde bulunan bir mağarada arama icra edildi.

Yapılan arama neticesinde, (16) adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği, (4) adet M-1 (Mavzer) marka piyade tüfeği ve (3) adet LMGK marka makineli tüfek olmak üzere (23) Adet silah ile Kaleşnikof marka tüfeğe ait (2000) adet 7,62 mm. çapında fişek, M-16 marka tüfeğe ait (740) adet 5,56 mm. çapında fişek, G-3 marka tüfeğe ait (34) adet 7,62 mm. çapında fişek ile Kaleşnikof marka tüfeğe ait (63) adet şarjör, LMGK marka makineli tüfeğe ait (1) adet tambura ve G-3 marka tüfeğe ait (2) adet şarjör ele geçirildi.

Olay ile ilgili Çukurca C.Savcısına bilgi verilerek alınan talimat ile ele geçen silah ve mühimmat muhafaza altına alınarak adli tahkikata başlanıldı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Millet olmak kolay değil ama illet olmak kolay Gündem Canlı bombanın annesi konuştu: 'O akşam onlara gitmesini istemedim ama...' Gündem Almanya Başkonsolosluğu bugün de kapalı Gündem ABD elçiliğinden 4 şehir için yeni uyarı Gündem