DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Kıdem Tazminatı kırmızı çizgimizdir

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kıdem Tazminatı konusunda görüşlerini bildirdi. Çerkezoğlu, Kıdem Tazminatı’nın kırmızı çizgileri olduğunun altını çizdi. DİSK Genel Başkanı ayrıca belirli süreli iş sözleşmesi uygulamasına da dikkat çekti.

Abone ol

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Ulusal Kanal’da Gün Ortası programına uzaktan konuk oldu.

DİSK Genel Başkanı, Kıdem Tazminatı’nın kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı.

Çerkezoğlu Kıdem Tazminatı’nın fona aktarılmasına neden karşı olduklarını şu şekilde açıkladı:

- “Kıdem Tazminatı’nın işveren ile bağı kopartılırsa iş veren işçiyi daha kolay işten çıkartacaktır.

- “ Kıdem Tazminatı, birikmiş emeğimizdir, alın terimizdir bu nedenle kırmızı çizgimizdir.”

- “Hükümet tüm politika belgelerinde, BES’e entegre bir fon kuracağız demişti. Şimdi BES değil HES oldu. Hükümet kıdem tazminatını fona aktararak ucuz iç borçlanma aracı oluşturmak istiyor.

- “25 altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için belirli süreli iş sözleşmesi uygulanmak isteniyor. Böylece yine kıdem tazminat hakkı ortadan kalkacak.”

- “Sermaye ve hükümet bu yenilikleri yapmak istiyor. Ama biz işçiler olarak çok net söylüyoruz: Bizim açımızdan bu kırmızı çizgidir, çok önemli bir dayanaktır, haklarımızın bu şekilde gasp edilmesine karşı çok net bir görüşümüz var. Hakkımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.”

- “Bütün işçi arkadaşlarımızı bu konudaki kararlılığımızı göstermeye, sendikalı-sendikasız tüm işçileri kıdem tazminatına sahip çıkmaya çağırıyorum.”

ulusal.com.tr

BOTAŞ'tan sanayiciye doğalgaz indirimi Ekonomi Küresel salgın engel olamadı: İzmir üretiyor, ihracat artıyor Ekonomi İşçiler kıdem tazminatı için alanlara indi Ekonomi Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar: "Tüm konfederasyonlar birlik olursa, bu mücadeleyi kazanırız" Ekonomi