226 çeşit turşu kurdu
Turşu denince akla genellikle salatalık, biber ve lahana gelir. Ancak Antalya'da bir restoran işletmecisi hamsi'den Ahtapota 226 farklı turşu kurdu. Ürünlerini ise çevre illere ve Rusya'ya satıyor.
Alışılagelmiş, salatalık biber turşusundan farklı olarak meyve ve deniz canlılarının da turşusu yapılıyor.
Antalya Lara'da 27 yıldır restoran işleten Mustafa Hazar, 226 farklı ürünün turşusunu kurdu
Hemen hemen tüm meyvelerin yanı sıra, çam kozalağı, çıra, bıldırcın ve tavuk yumurtası, balık, şeker pancarı, fındık ve ahtapottan turşu kuran Hazar, restoranının büyük bir bölümünü turşularına ayırdı.
En dikkat çeken turşu çeşitleri ise balık, yumurta ve ahtapot oldu.
Ahtapot turşusunun 10 litrelisi 200 TL'den alıcı buluyor. Bu turşuyu en çok Ruslar tercih ediyor.
Haber: Emre Gül
ulusal.com.tr