RTÜK Ece Üner'in 'Susma' programına karşı inceleme başlattı

Ece Üner’in sunduğu ''Susma'' programının fragmanı sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Ulusal Kanal ve Aydınlık yaptıkları haberlerde, annesi öldürülen bir kız çocuğunun çığlık sesinin kullanıldığı bu ve benzeri gündüz kuşağı programlarının, bir sorun haline geldiği tespitini ortaya koyarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) çağrıda bulundu. Yapılan bu haberlerden sonra RTÜK'ten ''Bu konuyla alakalı Üst Kurul olarak bir çalışma yürütüyoruz'' açıklaması geldi.

Abone ol

Kanal D’de ünlü TV programcısı Ece Üner’in sunduğu ‘’Susma’’ programının ilk bölümünden önce yayınlanan fragmanları büyük tepki çekti. Fragmanda yer verilen, annesi öldürülen bir kız çocuğunun çığlık sesi, toplumsal sorunlara çözüm bulmayı amaçladıklarını iddia eden programlar hakkındaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

ULUSAL KANAL VE AYDINLIK’IN ÇAĞRISI

Söz konusu fragmana ilk ve en net tepkiler Ulusal Kanal ve Aydınlık’tan geldi.

Ulusal Kanal konuyla ilgili hazırladığı haberde, insanların yaşadığı acıların reyting kaygısıyla reklam malzemesi yapılmasına dikkat çekti. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur’un konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen haberde, bu tür programların sorun haline geldiği belirtilirken denetim için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) çağrı yapıldı.

Konuyu Aydınlık’ta bugünkü gazetesinde manşete taşıdı. ‘’Televizyon mahkemelerini durdurun!’’ manşetiyle yapılan haberde, gündüz kuşağında topluma dayatılan TV programlarıyla aile içi ve bireyler arası özel iletişimin teşhir edildiği, kadının ikincil konumunun pekiştirildiği, emperyalizmin yıkıcı kültür politikalarına hizmet edilirken toplumun sorunlar karşısında direncinin kırıldığı ifade edildi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan, Sosyolog Özge Yaren Enç, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Sevil Atasoy gibi uzman isimlerin görüşlerinin yer aldığı haberde de RTÜK’ün bu tür programlara izin vermemesi çağrısı yapıldı.

ULUSAL KANAL VE AYDINLIK YAZDI, RTÜK HAREKETE GEÇTİ

Ulusal Kanal ve Aydınlık’ın söz konusu olayla ilgili aldığı tavır ve tutum sosyal medyada da ilgi çekti.

Bir sosyal medya kullanıcısı Aydınlık’ın ‘’Televizyon mahkemelerini durdurun!’’ manşetini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’ya göndererek, ‘’Sizce de haklılık payı yüksek bir manşet değil mi?’’ ifadelerini kullandı.

Kullanıcının bu paylaşımına RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’dan yanıt geldi.

Uslu, ‘’Bu konuyla alakalı Üst Kurul olarak bir çalışma yürütüyoruz’’ diyerek RTÜK’ün konuyla ilgili harekete geçtiğini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Orman yangınlarında terör izi Gündem Bakan Koca: ''Tüm okullar zamanında açılacak'' Gündem İçişleri Bakanlığı sel bölgelerinde yaşayanları uyardı Gündem Sinop'ta mahsur kalanlar helikopterlerle tahliye edildi Gündem