Ankara bombacısının babası konuştu: Oğlumu bulmak için 4 kez PKK kamplarına gittim

Ankara saldırısının canlı bombası Abdulbaki Sömer'in babası oğlunu PKK'dan kurtarma çabalarını anlattı. Baba Musa Sömer, 2005'te lise 2 öğrencisiyken kaybolan oğlunu bulmak için Kandil'deki PKK kamplarına gittiğini ancak her seferinde "oğlunu tanımıyoruz" yanıtını aldığını söyledi.

Abone ol

29 kişinin şehit olduğu Ankara saldırısının bombacısı Abdulbaki Sömer'in babası Musa Sömer oğluyla ilgili konuştu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Baba Sömer, oğlunun 2005 yılı Eylül ayında Van Gürpınar ilçesi Tüzek köyündeki evlerinden ayrılarak Lisesi 2. sınıf kayıt yenileme işlemini yapmaya gittiğini ve kendisinden bir daha haber alınamadığını belirtti.

Oğlunu bulmak için 4 defa Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına gittiğini söyleyen Musa Sömer, çabalarının sonuçsuz kaldığını anlattı. Baba Sömer, "Dohuk’tan da ticari taksiye parasını ödeyerek 2008 yılında Haftanin, 2011 yılında Zap, 2013 yılında Gare ve 2014 yılında ise Metina’daki PKK kamplarına gittim. Kamp girişinde eli silahlı kişilerce durdurdular, kampa almadılar. Giriş noktalarında örgüt tarafından oluşturulmuş nizamiyedeki örgüt mensuplarına ulaştım" dedi.

"Her defasında örgütün farklı kamplarında olduğunu bildirdiler" diyen Baba Sömer, "bir defasında da Nevruz münasebetiyle ortak alanda toplanmış olan örgüt mensuplarının bulunduğu alanın nizamiyesine giderek oğlumun fotoğrafını gösterdim. Onlar da bana hiç görmediklerini söylediler" dedi.

Baba Sömer oğlunun kaybolduğunu öğrendikten sonra Van’da karakola giderek kayıp bildiriminde bulunduğunu da ifade etti. Abdulbaki Sömer’in o tarihten bu yana emniyette kayıp çocuk olarak kaydı bulunduğu ve halen arandığı ortaya çıkmıştı.

Musa Sömer ayrıca ailesinde örgütle bağlantılı başka bir kimsenin olmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

20 terörist öldürüldü Gündem İstanbul'da terör operasyonu: 11 tutuklama Gündem YDG-H'nin sözde Silvan sorumlusu yakalandı Gündem Meral Akşener'den Özdağ'ın istifasına ilk yorum Gündem