TSK: 24 Şubat itibariyle El Bab'da kontrol sağlandı

Terör örgütü IŞİD için kritik öneme sahip El Bab'da kontrol tamamen sağlandı. Bu arada tuzaklanmış EYP'nin patlaması sonucu 2 asker şehit oldu. Tarihinin en ağır darbesini alan terör örgütü IŞİD ise El Bab'a geri dönmek için toplanan sivillere bomba yüklü araçla saldırdı, 41 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı.

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekâtında, son derece önemli bir aşamada daha geride bırakıldı.

Terör örgütü IŞİD'in için kritik öneme sahip El Bab bölgesi tamamen kontrol altına alındı.

Açıklama Genelkurmay Başkanlığından geldi. Önce Orgeneral Hulusi Akar'ın kuvvet komutanları ile birlikte Gaziantep ve Kilis bölgesindeki birliklerde denetleme ve incelemelerde bulunduğu duyuruldu. Bir süre sonra da El Bab'ın tamamen kontrol altına alındığı açıklandı.

TSK'nın yapılan bilgilendirmede harekâtın aşamaları hatırlatıldı.

24 Ağustos 2016 Harekât başlatıldı

25 Ağustos 2016 Cerablus, IŞİD'den kurtarıldı

29 Ağustos 2016 Sacur Çayı'na kadar olan bölge PYD/PKK'dan temizlendi

2 Eylül 2016 Rai bölgesinden ilerleme sağlandı

4 Eylül 2016 Sınır hattı IŞİD'den tamamen arındırıldı

16 Ekim 2016 Dabık ve Suran bölgeleri kontrol altına alındı

8 Aralık 2016 El Bab kuzey-doğu ve batıdan kuşatıldı

8 Şubat 2017 Akil Tepesi ele geçirildi

24 Şubat 2017'de Bab'da kontrol sağlandı

25 Ağustos'ta Cerablus'un IŞİD'den kurtarıldı. 29 Ağustos'ta Sacur Çayı'na kadar olan bölge PYD/PKK terör örgütünden temizlendi. 2 Eylül'de Rai'de ilerleme sağlandı. 4 Eylül'de sınır hattı IŞİD'den arındırıldı. 16 Ekim'de Dabık ve Suran bölgeleri kontrol altına alındı. 8 Aralık'ta Bab çevresi IŞİD'den temizlendi, kasaba kuzey-doğu ve batıdan kuşatıldı. 8 Şubat'ta hâkim konumdaki Akil Tepesinde kontrol sağlandı. 24 Şubat'ta ise El Bab tamamen kontrol altına alındı. Böylece Azez bölgesi dâhil toplam 2bin 225 kilometre karelik alan terörden temizlenmiş oldu.

Bu arada üzücü bir olay yaşandı.

Bab'ın güneyindeki Tadif yol kavşağı bölgesinde IŞİD'in daha önceden tuzakladığı bir EYP'nin patlaması sonucu iki asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Öte yandan El Bab'da sivilleri kalkan olarak kullanan terör örgütü IŞİD, yine sivilleri hedef aldı.

IŞİD, El Bab'a dönmek için Susiyan köyündeki ÖSO kontrol noktasında toplanan sivillere bombalı araçla saldırı düzenledi. 27'si sivil, 6'sı ÖSO gücü 33 kişi hayatını kaybetti, yüzden fazla kişi de yaralandı. Yaralıların büyük kısmı Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı. IŞİD aynı köyde bir kaç saat sonra bombalı araçla ikinci bir saldırı daha düzenledi. Bu saldırıda da en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Pazarcıdan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na tepki Gündem Mehmetçik Kaletepe'ye üs kurdu - Hakkari haberleri Gündem Öğrenciler, El-Bab'ta görev yapan Mehmetçiklere mektup gönderdi Gündem Adalet Bakanlığından 'af' açıklaması Gündem