Sobadan zehirlenen 5 Suriyeli hayatını kaybetti

Isınmak için yaktıkları soba sonları oldu. Antalya'da 5 Suriyeli çocuk sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Abone ol

Isınmak için yaktıkları soba sonları oldu. Antalya'da 5 Suriyeli çocuk sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Suriye'deki emperyalist saldırıdan daha 2 hafta önce kaçmışlardı. Ölüm onları Türkiye'de yakaladı. Antalya Korkuteli'de 5 Suriyeli çocuk, ısınmak için yaktıkları sobadan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Olay, sabaha karşı Aşağıpazar Mahallesi’nde meydana geldi. İbrahim Almahawi, Suriye’den iki hafta önce kaçarak 5 çocuğuyla birlikte Korkuteli’ne sığındı. Eşiyle birlikte çocuklarına bakmak için günde 30 TL karşılığı bağ- bahçe işlerine gidiyordu.

Havalar soğudu. Aile, kaldıkları müstakil evin yatak odasında kömür sobası yaktı.

Suriyeli anne, daha kömürler sönmeden kovayı dışarı çıkarttı. Çocuklardan biri dışarıya bırakılan kovayı ısınmak amacıyla yattıkları salonun ortasına getirdi. Kovadan çıkan karbonmonoksit gazı 5 Suriyeli kardeşin sonu oldu.

18 yaşındaki Cemile, 14 yaşındaki Ala , 11 yaşındaki Ahmet , 9 yaşındaki Nesri ve 7 yaşındaki Gıfran sobadan zehirlenerek hayatını kaybetti. Olayın ardından baba İbrahim Almahawi konuştu.

Kardeşlerin cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. 5 kardeşin otopsi ardından defnedilmek üzere Suriye’ye gönderileceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Bir ilimizde daha kesici ve delici alet taşımak yasaklandı! Yurt Görme engelli yolundaki o tabela Yurt Minibüs takla attı! Çok sayıda yaralı var Yurt PKK'lılar İmam Hatip lisesini ateşe verdi Yurt