CHP'den Said Nursi açılımı

Abone ol

CHP'li Sezgin Tanrıkulu kendisine sorulan Said Nursi'yle ilgili soruya "Yapıcı bir biçimde yararlanmak lazım" diye yanıt verdi.

Barış Süreci paneline katılan AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP’li Mithat Sancar’a Yeni Asya muhabiri Nur Ener Said Nursi’yi sordu.

“YOL GÖSTERİCİ OLMASI BAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR HUSUS”

Yeni Asya’nın manşetinde yer alan habere göre; HDP’li Mithat Sancar, Said Nursi sorusuna cevap vermezken CHP’li Sezgin Tanrıkulu “Birçok aktör var, alim var. Doğru zamanda doğru şeyler söylemiş birçok alim var. Bunların birikimlerinden yapıcı bir biçimde yararlanmak lazım. Yol gösterici olması bakımından bu önemli bir husus” ifadelerini kullandı.

“EZİYET GÖRMÜŞTÜR”

AKP’li Ensarioğlu ise şöyle konuştu:

“Said Nursi yaşadığı dönemde Kürt sorununun ileride nasıl bir soruna yol açacağını görmüş büyük bir insandır. O günkü şartlar içinde Kürtler ve Türklerin birlikteliğinin değerini anlatmaya çalışmıştır. O da eziyet görmüştür, sıkıntı yaşamıştır.”

ulusalkanal.com.tr

BM'den Musul Operasyonu açıklaması Gündem Kuşadası depremiyle ilgili tedirgin eden açıklama Gündem Anadolu Lisesi'nde silahlı polis Gündem Hükümetten Musul açıklaması Gündem