Türkiye'den önemli adım

Türkiye, İsviçre'nin Perinçek davasından çekilmesi için G 20 kozunu kullandığı ortaya çıktı. Gazeteci Aris Nalcı, Türkiye'nin İsviçre ile pazarlık yaptığını ve G20 zirvesine İsviçre'yi almak için Doğu Perinçek davasını geri çekmelerini istediği açıkladı.

Abone ol

Türkiye, İsviçre'ye Perinçek davasını çekmesi için baskı yaptı.

Ermeni meselesinin yüzüncü yıldönümü yaklaşırken, önemli bir bilgi ortaya çıktı. Bilgiyi bir Ermeni televizyonuna konuşan Gazeteci Aris Nalcı açıkladı.

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek hakkında, İsviçre'nin Lozan kentinde "Ermeni soykırımı yoktur" dediği için dava açılmıştı. İşte bu dava, Türkiye-İsviçre ilişkilerinde önemli yer tuttu. Aris Nalcı, Türkiye'nin Perinçek davasını çekmesi için İsviçre'ye baskı yaptığını, koz olarak da 2015'te Türkiye'de yapılacak G20 zirvesini öne sürdüğünü belirtti.

Aris Nalcı, İsviçre'nin davayı çekmemesinde Ermeni topluluklarının baskısının etkili olduğu görüşünde. Ancak dava İsviçre ile sınırlı kalmadı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşındı. AİHM Perinçek'i haklı buldu.

AİHM kararını Türkiye Dışişleri Bakanlığı "milat", olarak değerlendirmişti. Gazeteci Aris Nalcı, AİHM kararıyla Türkiye'nin konumunu güçlendirdiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

CHP'de kurultaya doğru Gündem CHP'de Sarıgül iddiası: Hangi göreve getirilecek? Gündem AKP açılımın aşamalarını belirledi! Ancak en önemli konu yok! Gündem ''Terörist heykele elkoyulması, Birlik sürecinde dönüm noktasıdır!'' Gündem