İşte CHP’nin 2019 planı: PKK/HDP’ye yakın isimler aday olacak

CHP 2019 yerel seçimlerine PKK/HDP ile yakınlaşma çizgisine uygun isimlerle girecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde başarı kazanması durumunda Cumhurbaşkanlığı adayı gösterilecek. Adayın gösterilmesinin ardından yeni parti kurmaya hazırlanan Meral Akşener ile yapılacak ittifak da gündeme gelecek.

Abone ol

2019 Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerine girecek siyasi partilerin planları netleşmeye başladı.

CHP yönetimi, Cumhurbaşkanlığı’na yönelik planının ilk aşamasını, 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde uygulamaya koyacak.

Ana muhalefet partisi yerel seçimlere PKK/HDP çizgisinden destek alacak adaylarla girecek.

Aydınlık’ın haberine göre, CHP’nin İstanbul’da aday adayı olan bazı isimler, HDP/PKK’nın kabul edebileceği adayın kendileri olduğunu ispatlama yarışı içinde.

Yerel seçimlerde benzer işbirliği ve ittifakların, içinde Doğu ve Güneydoğu’nun da olduğu birçok seçim bölgesinde yapılabileceği belirtiliyor.

Kulislere göre, CHP’nin yerel seçimlerde başarılı olması durumunda Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayacak.

Özellikle İstanbul ve Ankara’nın kazanılması durumunda Kılıçdaroğlu’nun adaylığını yerel seçimlerden sonra açıklayacağı belirtiliyor.

Kulislerde Deniz Baykal ve “Sağdan da oy alabilir” diyen İlhan Kesici’nin de Cumhurbaşkanı adayı olabileceği değerlendiriliyor. Bu isimlerin adaylık konusunda CHP yönetimiyle görüşüyor. Ancak Genel Merkezin Baykal’a soğuk yaklaştığı, Kesici’nin adaylığı konusunda da değerlendirme yaptığı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda ise yeni parti kurmayı hedefleyen Meral Akşener ile yapılacak ittifak gündeme gelecek. İddialara göre, Kılıçdaroğlu’nun ikinci tura kalması halinde Akşener, Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. Akşener’in ikinci tura kalması halinde ise Kılıçdaroğlu’nun Akşener’in desteklemesi söz konusu olacak.

ulusal.com.tr

Türk basınında ilk kez! ABD'nin Türkiye'deki 15 üssünün haritası yayınlandı Gündem TSK İdlib'de ateşkes gözlem noktalarını istihkam ediyor Gündem İşte Ankara kulislerinde konuşulanlar: İstifa etmeyen başkanlar için bu adım atılacak Gündem FSM Köprüsü'nü kapatan darbeciler hakim karşısına çıkıyor Gündem