Diş hekimleri atanamıyor!

Her yıl yaklaşık 4 bin mezun veriliyor ancak sadece 300’ü kamuya atanıyor. Sermayesi olmayan, muayenehane açamayan diş hekimleri ya atanamıyor ya da işsiz kalıyor. Hekimler, çözüm için daha fazla fakülte açılmaması gerektiğini belirtiyor.

Abone ol

Diş hekimleri kontenjan ve çok sayıda açılan fakülte nedeniyle atanamıyor.

Diş hekimleri, Kovid-19 ile mücadele ederken hizmetlerini sınırlandırdı. Bazı diş hekimleri koronavirüs hastalarının takip edildiği filyasyon çalışmalarında yer almaya başladı. Ancak bazı mezun diş hekimleri atama bekliyor. Her yıl yaklaşık 4 bin diş hekimi mezun olurken kamuya sadece yaklaşık 300 kişi atanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı son atamada da diş hekimlerine yer verilmedi. Çoğu öğrenci atama bekliyor.

Bu tablonun altında diş hekimliği fakültelerindeki fazla kontenjan ve yeterli fakülte olmasına rağmen yenilerinin açılması yatıyor. Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Atilla Stephan (Sıtefın) Ataç, bu durumun niteliksizliğe ve işsizliğe yol açtığını vurguladı.

Kamuya atanamayan ve sermayesi olmayan diş hekimleri ucuz iş gücü olarak kullanılıyor.

Yüksekokul mezunu acil sağlık diş teknikerleri de atanamamaktan şikayetçi.

Kovid-19 nedeniyle diş hekimliği fakültelerinde de eğitim durdu. Prof. Dr. Ataç, öğrencilerin staj belirsizliği yaşadığını da belirtti. Ataç, bu konuda üniversitelerin farklı kararlar alacağını söyledi.

HABER:BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan flaş açıklama Sağlık Taşıyıcılar için test ağı genişletilecek Sağlık İSTAMED Başkanı Vefa Türksever cevapladı: Maske satılacak söylentileri doğru mu? Sağlık Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Yeni paket yayımlandı Sağlık