Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan: Koltuklar turuncu olunca, sendikacılık da sarı oluyor!

"İZBAN grevi amacından saptırıldı" diyen Eski DİSK Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'ya, kendi sendikasından tepki geldi. DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Beko'nun açıklamalarını işçinin mücadelesine "ihanet" olarak nitelendirdi. Beko'ya bir tepki de Vatan Partisi'nden geldi.

Abone ol

İZBAN yönetimi ve Devlet Demir Yolları ile anlaşamayan İZBAN işçileri 29 gündür grevde. Kararlıkla süren İZBAN grevinden sonra metroda da grev aşamasına gelinmesi ile işçiler hedefte.

Son olarak DİSK Genel Başkanlığından istifa ederek CHP İzmir Milletvekili olan Kani Beko, İZBAN grevinin amacından saptırıldığını savundu.

Kani Beko, "Greve gidilmesinin asıl nedeni yerel seçim öncesi İzmir’de ulaşımın felç olması ve Büyükşehir’in beceriksizlikle suçlanmasıdır, yani politiktir" dedi.

Reyhan, "Milletvekili olan bütün eski sendikacılar gibi Sayın Kani Beko da geldiği sınıfın karşısına geçti. Yapılacak açıklama mıdır bu? O zaman CHP'li her belediyedeki grevi "saray grevi" diye yaftalayalım. Tertemiz! Koltuklar turuncu olunca, sendikacılık da sarı oluyor!" diyerek Kani Beko'nun açıklamalarına tepki gösterdi.

Beko'nun bu açıklamasına önce kendi sendikasından geldi. DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada "Beko'nun işçi mücadelesine ihanet ettiği" belirtildi.

Nakliyat-İş Sendikası'dan yapılan açıklamada, "Eski DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun İZBAN Grevi ile ilgili açıklamaları DİSK’in ilkelerinin, geleneklerinin ve tarihinin inkarıdır, işçi sınıfı mücadelesine ihanettir. Anlaşılan Kani Beko açıklamaları ile CHP’den milletvekili olmanın diyetini ödemek istiyor." denildi.

Beko'ya Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Reyhan, "Koltuklar turuncu olunca, sendikacılık da sarı oluyor!" diye yazdı.

"Milletvekili olan bütün eski sendikacılar gibi Sayın Kani Beko da geldiği sınıfın karşısına geçti. Yapılacak açıklama mıdır bu? O zaman CHP'li her belediyedeki grevi "saray grevi" diye yaftalayalım. Tertemiz! Koltuklar turuncu olunca, sendikacılık da sarı oluyor!"

ulusal.com.tr

Türk ve Yunan polisinden ortak operasyon Gündem Hulusi Akar'dan John Bolton'a yanıt Gündem İYİ Parti'den "Siyasi Ahlak Kanunu Teklifi" Gündem Ankara Emniyet Müdürü Yılmaz'dan 2018 değerlendirmesi Gündem