Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Kürecik' açıklaması!

Malatya Kürecik Üssü'nden İsrail'e istihbarat bilgisi gönderilmesi kamuoyunun gündemine gelmesiyle AKP'yi zora soktu, Dışişleri, yalanlama telaşına girdi. Bakanlık, müttefik ülkeler dışında bilgi paylaşımı olmadığını söyledi. Ancak Kürecik'teki NATO sistemi Amerika Birleşik Devletleri üzerinden İsrail'e bağlanmış durumda.

Abone ol

Gazze'yi kana bulayan İsrail'e AKP'nin sağladığı istihbarat desteği Dışişleri Bakanlı'ğını yalanlama arayışlarına itti.

Bakanlık, Malatya Kürecik'teki NATO sistemlerinden İsrail'e bilgi aktarılmadığını ileri sürdü.

Dışişleri'nin açıklaması bu yönde ancak Kürecik'teki radar ve bağlı sistemler Amerika Birleşik Devletleri üzerinden İsrail'in savunma sistemine bilgi aktarımı yapıyor.

2012 yılında ABD İsrail ortak tatbikatında Kürecik'ten gelen bilgiler İsrail'in savunma sistemine bilgi aktarımı yapmıştı. Konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu gündeme getirdi.

Söz konusu tatbikatta, Kürecik’teki radar sistemi ile bu sistemin İsrail’deki eşinin uyumlu çalışması test edilmiştir. Bu tatbikatta Kürecik Radarı, AKP Hükümeti’nin bilgisi ve onayıyla kullanılmıştır. Başka bir ifadeyle, Kürecik Radarı İsrail hava savunma sisteminin bir unsuru olmuştur.

Loğoğlu, AKP'nin İsrail'in korumasına hizmet ettiğini belirtti.

Bir taraftan İsrail’in saldırılarına tepki gösterirmiş gibi yapan AKP Hükümeti, diğer taraftan İran, Suriye ve diğer bölge ülkelerinden gelebilecek tehditlere karşı gerektiğinde İsrail’in korunmasına da hizmet edebilecek Kürecik Radarı’nın faaliyetine izin vermektedir.

AKP'nin İsrail'e desteği bunlarla sınırı değil. AKP patriotların Türkiye'ye yerleştirilmesinden sonra İsrail'in NATO programlarına katılmasına dönük vetosunu kısmen kaldırdı.

Yine AKP döneminde Türkiye, İsrail’in OECD üyeliği için koyduğu vetodan geri adım attı.

ulusalkanal.com.tr

"Ey ABD neredesin?" Gündem Kahraman komutan! Gündem 'Gazze'ye gitmek için her yolu deneyeceğiz' Gündem İhsanoğlu Cumhuriyet'i hedef aldı Gündem