ABD'de FETÖ tarzı yapılanmalar yasaklanıyor mu?

Amerika Birleşik Devletleri’nin 45’inci başkanı seçilen Donald Trump’ın ABD’de faaliyette olan çıkar lobilerine yeni yasaklar getireceği belirtiliyor. Buna göre, ABD'de yapılacak seçimler için yabancı lobilerin para yardımının tamamen yasaklanacağı öngörülüyor. Diaspora kuruluşları ve FETÖ tarzı yapılanmalar da yasak kapsamına giriyor.

Abone ol

ABD’nin çiçeği burnunda başkanı Donald Trump, ABD’de faaliyet gösteren yabancı lobi ve kuruluşları gözüne kestirdi.

www.donaldjtrump.com sitesinde Donald Trump'ın ilk 100 günlük vaatlerini içeren bir metin yayınlandı.

Trump’ın imzaladığı metne göre, ABD'de yapılan seçimlere aktif olarak müdahil olan ve taraflara yüksek bağışlar yapan lobilerin işlevleri sınırlandırılacak. Bu lobilerin partilere ve şahıslara para yardımının tamamen yasaklanması öngörülüyor.

Trump’ın hedef alacağı lobilerin, diaspora kuruluşları ve FETÖ tarzı yapılanmaları da kapsayacağı düşünülüyor.

Trump’ın vaatleri arasında yasa dışı sabıkalı göçmenlerin iadesi, ABD'de işçilerin yeni kanunlarla korunması, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın yeniden müzakere edilmesi de yer alıyor.

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama ile başkanlığa seçilen Donald Trump Beyaz Saray'da geçiş sürecini görüştü.

Trump ile "mükemmel bir görüşme" yaptıklarını belirten Başkan Obama, Beyaz Saray'ın işleyişi, iç ve dış politika konularını ele aldıklarını söyledi.

ABD’de, Trump’ın başkanlığını kabul etmeyen binlerce kişinin protestoları da gündemde.

Gösterilere ilişkin açıklama yapan Trump protestocuları “medyanın kışkırtmasıyla sokağa çıkan profesyoneller” olarak niteledi.

ulusalkanal.com.tr

Çin devriminin öncüsü Sun Yat-Sen, 150 yaşında Dünya Bu kutup ayısına 'kâhin' ünvanı verildi Dünya Seçim vaatleri soruldu! Cevap geldi Dünya ''Yeni Dünya Düzeni''nin sonu mu? Dünya