Kuraklık geliyor!

Türkiye, sel felaketini yaşadı. Gelecek için de çanlar çalıyor. Eski İşçi Partisi Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Orhan Ayber, Dünya Uluslararası İklim Kongresi'nin "kuraklık geliyor" tespitini hatırlattı. Ayber, Türkiye'yi ve bölgemizi iklim değişiklikleri açısından çok zor dönemlerin beklediği uyarısında bulundu. Ayber, kuraklığa karşı acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Abone ol

İşçi Partisi Ulusal Strateji Merkezi Eski Başkanı Orhan Ayber, sel felaketinin ardından önemli uyarılarda bulundu. Ayber, 2013'te Stockholm'de yapılan Küresel İklim Değişikliği Konferansı'ndaki bilim insanlarının uyarılarını paylaştı.

Ayber, bilim insanlarının yeni iklim özelliklerine uyum sağlama çağrısına dikkat çekti ve yeni iklimin özelliklerini anlattı.

Orhan Ayber, iklim değişikliğinin merkezinin Anadolu ve Ortadoğu olacağını vurguladı.

Peki kuraklık ve iklimdeki olumsuz değişikliklerin çözümü var mı? Ayber bu soruyu da yanıtladı.

İşçi Partisi USMER Eski Başkanı Ayber, İstanbul'a yığılmanın önlenmesi gerektiğini belirtti.

Ayber, zararı en aza indirebilmek için 3. Köprü ve 3. Havalimanı gibi rant projelerinin acilen iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

HABER: EMRAH TAŞTAN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Belediye başkanının makam odasını yaktılar Yurt Bartın'da termik santral eylemi Yurt 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Yurt AKP Kıyı ve ormanlarımız için yağma yasası çıkardı Yurt