TGB Avrupa’da Mehmetçik oluyor!

Abone ol

Son günlerde yogğunlaşan PKK terörü ve şehit haberlerine karşı halk her geçen gün artan öfke ve üzüntüyle daha fazla tepki veriyor. Gelişmeler karşısında dünyanın her yanındaki yurttaşlarımız da etkileniyor. Son günlerde TGB öncülüğünde başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin bir çok merkezinde olduğu gibi büyük kitlesel etkinliklerle acı ve öfkelerini dile getiren halk, Avrupa’da da alanlara iniyor. TGB Avrupa öncülüğünde merkezi olarak düzenlenen etkinlikler ilk etapta Amsterdam, Brüksel, Hamburg, Berlin, Köln ve Frankfurt’ta düzenlenecek.

“Her gün şehit haberleri alıyoruz, acımız büyük. Sabrımız taşıyor. Avrupa’daki Türkler olarak biz de bu duruma karşı tepkisiz kalamayız” diye konuşan TGB Avrupa Başkanı Mustafa Tosun “Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da vatandaşlarımız isyanda. üyelerimize her gün bir çok kişiden mesajlar geliyor. Bu etkinliklerle tepkimizi göstereceğiz “ diye belirtti.

Tosun aynı zamanda “PKK’ya en çok destek veren ülkelerin başında Almanya geliyor. özellikle IşİD ile mücadele adı altında PKK’nın terör örgütleri listesinden çıkarılması bile konuşulmuştu. Uzun yıllardır Alman devletinin PKK’ya yaptığı yardımlar ülkemizde bilinmeyen bir şey değil. Bu etkinliklerle biz bir taraftan ülkemizi bölmek isteyen bütün unsurlara ve onlara destek olanlara karşı bir mesaj vereceğiz. Gurbetçi Atatürk gençliği vatanlarından yüzlerce kilometre uzaklıkta emperyalizmin bağrında siperde olmaya devam edecektir. ülkemizi böldürmeyeceğiz” diye vurguladı.

İşte il il yapılacak etkinlikler:

Hollanda:

Amsterdam: 10 Eylül 2015, saat 18:30, yer: Westermarkt

Almanya:

Frankfurt: 10 Eylül 2015, saat 18:30, yer: Frankfurt Hauptbahnhof

Berlin: 13 Eylül 2015, saat 12:00, yer: Wittenbergplatz

Hamburg: 13 Eylül 2015, saat 15:00, yer Jungfernstieg

Belçika:

Brüksel: 13 Eylül Paza, saat 15:00, yer Place du Luxemburg

PKK’nın vekâlet savaşı Gündem Davutoğlu düğmeye bastı Gündem Teröristler 3 sağlık görevlisini rehin aldı Gündem Hükümet Konağına roketatarlı saldırı! Gündem