Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan'da yolcu uçağı düştü. Uçaktaki 98 kişiden kurtulan olmadı. Kuleye ulaşan son konuşmada pilot “teknik bir arıza” olduğunu söyledi. Kaza sonrası Türkiye, Pakistan’a taziye mesajı gönderdi.

Abone ol

Pakistan’da uçak düştü, dumandan göz gözü görmedi, can pazarı yaşandı, kurtulan olmadı.

Pakistan Uluslararası Havayollarına ait Airbus A-320 model uçak, 90 yolcusu ve 8 kişilik mürettebatıyla Lahor’dan havalandı. Bin kilometrelik yolu tamamladı. Ancak Karaçi Havalimanı yakınlarındaki Model Colony adındaki yerleşim alanına çakıldı.

Kazanın ardından Karaçi Belediye Başkanı Vasim Akhtar açıklama yaptı. Uçakta bulunan yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadığını söyledi. Kaza nedeniyle 6 binanın tamamen yıkıldığı bilgisini paylaştı.

Uçağın yerleşim yerine düştüğü ve araçlarla binaların yandığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Pakistan ordusu ve Sindh Eyalet Sağlık Bakanlığından da açıklamalar geldi.

Ordudan yapılan açıklamada, bölgeye askeri acil müdahale ekiplerinin gönderildiği ve kurtarma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Eyalet Sağlık Bakanlığı ise bölgedeki hastanelerde acil durum ilan edildiğini duyurdu.

Kazanın teknik bir sorun nedeniyle yaşandığı ihtimali üzerinde duruluyor. Pakistan Uluslararası Havayolları Genel Müdürü Arşad Malik, “Pilottan son duyduğumuz söz teknik bir arıza olduğu yönündeydi.” dedi.

Kuleden uçağın inebileceği yönünde gelen çağrının son çağrı olduğunu kaydeden Malik, “Şu an teknik arızanın ne olduğunu bilmiyoruz ancak soruşturmamız sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Kaza ile ilgili Türkiye’den taziye mesajı yayımlandı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Pakistan hükümeti ve halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu. Açıklamada, “Dost Pakistan hükümeti ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Türkiye'den taziye mesajı

Türkiye, Pakistan hükümeti ve halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Pakistan Uluslararası Havayollarına ait bir yolcu uçağının, Karaçi'de havalimanı yakınlarında bir yerleşim bölgesine düşmesi sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost Pakistan hükümeti ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Pakistan vatandaşlarına başsağlığı dileyerek "Dost ve kardeş Pakistan’ın acısı bizim acımızdır." ifadelerini kullandı.

Libya ordusu ilerliyor Dünya Fransa'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 28 bin 289'a yükseldi Dünya İngiltere yurt dışından gelenleri karantinaya alacak Dünya ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 96 bin 389 oldu Dünya