Zeytin kovboyları

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde zeytin hasadı dönemindeki hırsızlık olaylarını önlemek amacıyla Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı bünyesinde oluşturulan atlı kır bekçileri, 24 saat görev yaparak asayişi sağlıyor.

Abone ol

Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı bünyesindeki atlı kır bekçileri, 2 milyon zeytin ağacının güvenliğini sağlıyor. Atları üzerinde 24 saat süreyle görev yapan kır bekçileri, kışın zeytin hırsızlığına karşı etkin mücadele verirken yaz aylarında keçi ve çobanların peşinde göreve devam ediyor. Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanı Suat Kaçak, 1941 yılından bu yana bünyelerinde faaliyet gösteren kır bekçileri kadrosu ile zeytin hırsızlığına karşı mücadelede büyük yol kat ettiklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Müstahsillerimizin güvenliği bizim için çok önemli. Ekili dikili bütün arazileri kötü amaçlı kişilerden korumak için çalışıyoruz. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'den de büyük destek görüyoruz. Belediye desteği ile 35 kır bekçisine yeni kıyafetler aldık. Zeytinlik arasındaki yollar da düzetilmeye başlandı."

Toplam 200 bin dönüm alanda yaklaşık 2 milyon zeytin ağacının sorumluluğunu taşıdıklarını söyleyen Daire Amiri Ahmet Omak ise, 35 olan kır bekçisi sayısını ileriki günlerde daha da fazlalaştıracaklarını açıkladı. Omak, üreticilerden duyarlılık beklediklerini söyleyerek "Biz maaşımızı devletten değil müstahsillerimizin verdiği ücretlerden karşılıyoruz" dedi. DHA

Manisa'da kırmızı ete şap tehdidi Yurt Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı Yurt İstanbul'da 27 bin 110 adet baz istasyonu var Yurt Atatürk Havalimanı'nda uçak kazası Yurt