Sağlık Bakanı Koca: Güç birliğine ihtiyacımız var

Türkiye koronavirüsle mücadelede 5 ayı geride bıraktı. Uzun süredir de günlük vaka sayısı 900'lerde... Son olarak 995 kişide koronavirüs tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbirde güç birliğine ihtiyacımız var" paylaşımında bulundu.

Abone ol

Vakalar uzun süredir 900'lü rakamlarda seyrediyor. Kurallara tam anlamıyla uyulmuyor. Özellikle bayram tatilindeki bu görüntüler endişeye neden oldu.

Son veriler de pek iç açıcı değil. Yapılan 41 bin 301 testten 995'i pozitif çıktı. Yaşamını yitiren 19 kişi ile toplam can kaybı 5 bin 747 oldu. Toplam iyileşen hasta sayısı 217 bin 497'ye yükseldi.

Toplam test sayısı 4 milyon 927 bin 217, toplam hasta sayısı 233 bin 851, toplam vefat sayısı da 5 bin 747 oldu.

Bu veriler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da korkutuyor. Bakan bir kez daha tekrarladı, "tedbirlere ihtiyacımız var" dedi.

Türkiyekoronavirüsle mücadelesinde bir doktoru daha kaybetti. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde görevli 35 yaşındaki Dr. Mustafa Özlü koronavirüse yenik düştü. Haber sevenlerini yasa boğdu.

Vaka artışı şehirlerarası yasağın kalkmasının ardından Anadolu'ya taşındı. Düğün, taziye, asker uğurlama, çeştli kutlamalar virüse davetiye çıkardı. Günaydoğu'da Diyarbakır ve Gaziantep vakaların çok olduğu iller arasında başı çekiyor. Önlemler kapsamında Şanlıurfa'da taziyeler yasaklandı.

ulusal.com.tr

Yüzlerce yolcu 10 saat denizde mahsur kaldı Gündem İngilizce tabelalar ayıklanacak Gündem MSB'den Abu Dabi yönetimine tepki Gündem Bakan Albayrak açıkladı: "PMI endeksi 2011'den beri en yüksek seviyede" Gündem