Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Gaziantep’te alanında dünyanın en büyüğü olan Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Müzenin bu yıl 1 milyon turist ağırlaması hedefleniyor.

Abone ol

Hamamlarıyla meşhur Gaziantep, müzecilikte de adından söz ettiriyor.

6 yıl önce 30 bin metrekarelik alanda kurulan Zeugma Mozaik Müzesi onlardan yalnızca biri. Bu müze dünyanın en büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyor.

2017 ile birlikte Gaziantep’e gezi turları da başladı. Yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını arttırmayı hedefleyen kentin önde gelen yetkilileri de, kolları sıvadı.

Müze, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne de sahip. Müzede Çingene Kızı, Mars heykeli, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler de sergileniyor.

Müzeyi mart ayında 10 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Nisan ve mayıs aylarında ise ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere çok sayıda şehirden turlar kente geliyor. Ve onlar için ilk durak işte bu müze oluyor.

Müze’nin yurt dışından da ziyaretçileri vardı. Almanya’dan gelen ziyaretçiler müzeye hayran kaldı.

Müze’yi gören ziyaretçiler herkese müzeyi ziyaret etmeyi öneriyor.

ulusalkanal.com.tr

Kızıl Ordu'nun kurucularından Frunze'nin evi müzede korunuyor Kültür Sanat Kızıl Ordu Korosu kazadan sonraki ilk yurt dışı konseri İstanbul'da Kültür Sanat Onay, öğretmeni Ahmet Adnan Saygun'a vefasını müzikalle gösteriyor Kültür Sanat Bursa 15. Kitap Fuarı sona erdi Kültür Sanat