'Paşa' lakaplı Zekeriya Kuzu: Ülkü Ocakları'nda yetiştim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast davasının 2. duruşması bugün Muğla'da görüldü. Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında örgütün Çiğli imamı olduğu ve Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu savunmasını yaptı. Emniyet ifadesini reddeden Kuzu, Ülkü Ocakları'nda yetiştiğini söyledi.

Abone ol

Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yargılandığı, darbe gecesi Cumhurbaşkanı ErdoğanMarmaris'te tutuklamak için harekete geçen darbecilerin, 2. duruşması bugün görüldü.

37 askerin aralarında bulunduğu toplam 47 kişinin yargılandığı duruşmada, sanık avukatları davanın Ankara'ya taşınmasını talep etti. Duruşma savcısı olayın Muğla'da yaşandığını söyleyerek bu talebe itiraz etti.

Mahkeme heyeti ilk olarak suikast girişiminde yönetici olduğu ve MAK timine liderlik ettiği belirlenen Taner Berber'i dinledi.

Taner Berber, mahkemede verdiği ifadede, görevin içeriğini Marmaris'te polislerle karşılaşınca anladıklarını söyledi, FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını iddia etti.

Savunması merakla beklenen darbecilerden birisi FETÖ'nün Çiğli 2. Ana Jet Üssü imamı olduğu iddia edilen Zekeriya Kuzu'ydu. Kuzu İfadesinde kullandığı sözlerle herkesi hayrete düşürdü.

Paşa lakaplı Kuzu emniyet ifadesini reddetti, baskı altında verdiği ifadesinin yüzde 99’unu genel kültür ve aklında kalanlara göre kendisinin kurguladığını söyledi.

FETÖ mensubu olmadığını ispatlamaya çalışan Kuzu, ülkü ocaklarında yetiştiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbullu güneşi gördü, sokağa döküldü Gündem HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken tutuklandı Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Rakka ve Rusya ile hava savunma sistemi görüşmelerine dair açıklama Gündem "Başkanlık sistemine hayır" Gündem