Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Putin'le görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. İki lider, ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Açıklamalarda, Dağlık Karabağ mesajı da verildi.

Abone ol

Temaslarda bulunmak üzere Soçi'ye giden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi.

Açıklama Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapıldı. Soçi kentindeki Boçarov Ruçey devlet konutunda gerçekleşen görüşme sonrası ikili basın toplantısı düzenledi.

Putin, Azerbaycan ve Rusya arasındaki karşılıklı faaliyet alanının geniş olduğunu, dolayısıyla Aliyev'le düzenli olarak görüştüğünü belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık olarak nitelendirdiklerini vurgulayan Putin, "İlişkilerimiz hem politik hem de ekonomik olarak gelişmektedir." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Putin'le yaptıkları düzenli görüşmelerin iki ülke ilişkilerine dinamizm getirdiğini kaydetti.

"Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun çözüm süreciyle ilgili konuları ve bölgesel sorunları da müzakere edeceğiz." ifadelerini kullanan Aliyev, bu görüşmenin ilişkilere ek etki sağlayacağını söyledi.

ulusal.com.tr

Almanya’da patlama! Ağır yaralılar var 2 bine yakın kişi tahliye ediliyor! Dünya Rusya KDHC'ye yaptırımları veto etti Dünya Lavrov’dan 'Akdeniz tatbikatı' açıklaması Dünya ABD'den İdlib açıklaması Dünya