Meclis, Başkanını seçiyor: Oylama sona erdi

Abone ol

GÜNCELLEME -

Meclis Başkanlığı için yapılan 4. tur oylama sonucu belli oldu.

Sonuca göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz oldu.

4. turda 258 oy alan AKP adayı İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçildi. CHP'nin adayı Deniz Baykal ise 182 oy aldı.

3. Turda İsmet Yılmaz, 259 Deniz Baykal 129 , Dengir Mir Mehmet Fırat 78, Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy aldı.

TBMM'nin yeni Başkanı dün yapılan oylamalarda seçilemedi. CHP, ilk turda 5, ikinci turda 3 fire verdi. MHP ve HDP adayları ise ilk turda, partilerinin vekil sayısından 1'er oy fazla aldı.

En yaşlı üye sıfatıyla Deniz Baykal'ın yönettiği oturumda parti liderleri gruplarının en ön sırasında kendi adaylarıyla yan yana oturarak destek mesajı verdi. Milletvekilleri, kabinlerde gizli oy kullandı.

Partiler beklendiği gibi ilk iki turda adaylarının arkasında durdu. Oylamaya 550 milletvekilinden 545'i katıldı. İlk turda AKP'li İsmet Yılmaz 256, CHP'li Baykal 125, MHP'li İhsanoğlu ile HDP'li Fırat 81'er oy aldı. 2 oyun boş çıktığı seçimlerde Baykal oy kullanmadı. AKP'den 2, CHP ve HDP'den de 1'er vekilde seçime katılmadı.

İlk turda CHP 5 fire verdi. Bunlardan 2'si boş oy olarak kullanıldı. CHP'den iki oy HDP adayı Fırat'a ve bir oy da MHP adayı İhsanoğlu'na gitti.

İkinci turda Yılmaz'a 256, Baykal'a 128, İhsanoğlu ve Fırat'a 80'er oy çıktı. Bu turda CHP'den sadece Baykal oy kullanamadı. Bu durumda 132 sandalyeli CHP'den Baykal'a, 3 oy gitmemiş oldu. Bu oylardan ikisinin HDP'ye gitti. 1 oy da boş çıktı. 2. turda HDP'de 2 eksik vardı.

İlk iki turda hiçbir adayın 367 oya ulaşamadığı başkanlık yarışı için bugün 3. tur oylama yapıldı. Oylar sayılmaya başlandı. 3. turda da Meclis başkanının seçilmemesi halinde 4. tur yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'nin Kürt koridoruna karşı askeri harekat planına ilişkin Amerika'dan açıklama Gündem Erdoğan: Azınlık hükümeti çare değil Gündem Demirtaş’tan Bahçeli’ye yanııt Gündem CHP'den Bahçeli'nin sözlerine jet yanıt Gündem