TGB, Erdoğan'ı Almanya'da işte böyle karşıladı

Başbakan Erdoğan'ı Almanya'da karşılayanlar yine TGB'liler oldu. "Hükümet istifa" diyen TGB üyeleri, Erdoğan'ı "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla karşıladı. Almanya'daki Aleviler de başkentte Erdoğan'a karşı büyük bir miting düzenledi.

Abone ol

Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı, bu kez Almanya Başbakanlık binası önünde yükseldi. Başbakan ErdoğanBerlin'de TGB'liler protestoyla karşıladı.

Erdoğan kente girdiğinde, "Yürütmenin başı Berlin'de. Haydi karşılamaya" pankartlarıyla karşılaştı.

Merkel ile görüşmek için Başbakanlık Binası'na gelen Erdoğan'ı Türkiye Gençlik Birliği üyeleri protesto etti. Türk bayraklarının yanı sıra TGB ve İşçi Partisi flamaları da Almanya Başbakanlık Binası önünde dalgalandı.

Protestoların diğer bir adresi ise Bradenburg kapısı oldu. Aleviler, "Özgürlük ve Eşitlik ve Demokrasi İçin Erdoğan'ı Protesto Ediyoruz" sloganıyla toplandı. Berlin Alevi Toplumu ve Cemevi'nin düzenlediği mitinge, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Almanya Demokratik Güçbirliği destek verdi.

Almanya Alevi Birlikleri Onursal Başkanı Turgut Öker, Erdoğan hükümetinin ülkeyi şeriata götürdüğü ve ülke kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çektiğini söyledi. Berlin Alevi Toplumu Cemevi Başkanı Ahmet Taner ise konuşmasında Erdoğan'ı Almanya'ya her geldiğinde protesto kararı aldıklarını söyledi. Taner, "Yolsuzluklar ve Erdoğan'ın antidemokratik uygulamaları devleti ve sistemi bitirmiştir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

İşçilerden zafer halayi Gündem Gülen mercek altında Gündem Ayvalıtaş davası Yarın Gündem Denizli'de böyle skandal görülmedi! Gündem