Zileli: Gericiliği yenerek göreve başlayacağız

İşçi Partisi, Şişli Belediye Meclisi üyesi aday adaylarını tanıttı. İlçe Başkanı Erdoğan Aslanoğlu, seçimlerin 30 Mart'ta olacağını hatırlatarak “31 Mart’ta Türk bayraklarımızla Şişli Belediyesi’nde görevlerimize başlayacağız” dedi.

Abone ol

Soner Bahadır/Aydınlık

Tanıtım toplantısı İşçi Partisi(İP) Şişli İlçe Başkanlığı’nda düzenlendi. Toplantıya İP Şişli İlçe Başkanı Erdoğan Aslanoğlu, İP Belediye Başkan Adayı Ümit Zileli ve İP Şişli Belediye Meclisi aday adayları Arife Semra Eyinnen, Cemal Akyıldız, Sedef Ünal ve Sitare Beşe İnce katıldı.

‘Kazanacağımız bir seçime giriyoruz’

Erdoğan Aslanoğlu yaptığı konuşmada yerel seçim politikaları şöyle açıkladı: “Yerel seçim politikamız, yerel yönetimleri gericilikten ve bölücülükten kurtarmaktır. Diğer bir deyişle, Türk bayrağının kırmızısını yerel yönetimlerde hakim kılmak, iktidar yapmak, Amerikan mavisini yerel yönetimlerden yıkmaktır. 31 Mart’ta Türk bayraklarımızla Şişli Belediyesi’nde görevlerimize başlayacağız. Yeniden 31 Mart’ta gericiliği ve bölücülüğü 104 yıl sonra yeniden ezeceğiz ve zafer kazanacağız.”

Aslanoğlu ayrıca Şişli’de kazanacaklarını söyledi. ‘Niçin kazanacağız?’ diye soran Aslanoğlu nedenlerini şöyle sıraladı: Birleştiğimiz için! Milliyetçi, halkçıyım, devrimciyim diyen herkesi Atatürk’te birleştiğimiz için kazanacağız. Belediye Başkan adayımız Sayın Ümit Zileli başta olmak üzere Belediye Meclis üyeliği için aday adayı olan arkadaşlarımızın her biri milletimizle kaderini birleştiren, milletimize kendini borçlu hisseden ve bu amaçla göreve talip olan arkadaşlarımızdır. Vatanımıza, bayrağımıza ve milletimize, varlıklarını feda eden namuslu ve ahlak timsali kişilerdir. Halka karşı suçları, kirli geçmişleri olmadığı için kazanacağız. Şişli’nin kaynaklarını son kuruşuna kadar Şişli’ye, Şişli halkı ile birlikte karar verip harcayacağımız ve hesabını halka vereceğimiz için kazanacağız.”

‘Zafere yürüdüğümüzün bilincindeyiz’

İP Şişli Belediye Başkan Adayı Ümit Zileli, zafere yürüdüklerinin bilincinde olduklarını belirtti. Çalışmaları hakkında da bilgi veren Zileli, “Şişli’nin her yerini sokak sokak gezerek kesin bir zafere yürüdüğümüzün bilincindeyiz. Sayın Aslanoğlu’nun da söylediği gibi 31 Mart’ta gericiliği yenerek göreve başlayacağız. Ben Başkan olduğumda ilk el atacağımız konu kentsel dönüşüm. Biz, Şişli halkının daha rahat konutlarda kalması için çabalayacağız. Ama Şişli halkı istemeden hiçbir şey yapılmayacak. Kentsel dönüşüm şart ama sizi yıllardır oturduğunuz evinizden ayırmadan yapılmalı. Eğer sizi evinizden çıkarmaya çalışırlarsa sizinle birlikte hatta sizin önünüzde direneceğiz” ifadelerini kullandı.

Aday adaylarının konuşmaları

Cemal Akyıldız, MHP’den 2009 yılında Erzincan İl Genel Meclisi adaylığı ve 2011’de Erzincan Milletvekili adaylığı yapmış. Akyıldız konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşayamadığım milliyetçiliğimi ayrılma kararıyla sonlandırdım. Atatürk devrimciliğini ve tam bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü savunan kişiliğimle yürekli ve vatansever insanların buluştuğu İşçi Partisi’nde aktif siyasete katılma kararı verdim. 42 yıldır ikamet ettiğim Şişli’de, İşçi Partisi Şişli Belediye Başkanı Adayı Ümit Zileli ile beraber halkın belediyesini oluşturmak üzere belediye encümen aday adaylığımı açıklıyorum.”

Sitare Beşe İnce, 2008-2011 yılları arasında Yeni Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev yapmış. İnce aday adaylığıyla ilgili olarak, “15 yıldır bir Şişli sakini olarak yaşadığım Şişli’nin sorunlarını bizzat biliyor ve yaşıyorum. Halkçı belediye için, Atatürk’te birleşenlerin adayı olan temiz, aydın insan Gazeteci-Yazar Ümit Zileli’nin Başkan adayı olacağı bir Şişli’de Şişli’ye hizmet etmek için Meclis üyesi aday adayıyım” dedi.

Arife Semra Eyinnen, “Halkın belediyesi ve şeffaf belediyecilik için Belediye Meclisi aday adayı oldum” dedi. Sedef Ünal ise, “Başaracağımıza eminiz, göreve hazırız” şeklinde konuştu.

The Economist’ten Erdoğan’a ‘Köşk tavsiyesi’ Gündem İstanbul'da facia: 2 ölü Gündem Kıdem rafa mı kalkıyor? Gündem Usta gazeteci Hikmet Çiçek bilinmeyen Veli Küçük'ü yazdı Gündem