PKK köşeye sıkıştı

Aralarında Akil İnsanlar Heyeti'ndeki bazı isimlerin de yer aldığı, kendilerine "Barış heyeti" adını veren bir grup, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Davutoğlu'ndan "PKK'ya yönelik operasyonların durdurulmasını, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını" isteyen heyet daha sonra da Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Abone ol

"Öz yönetim" talebiyle Doğu ve Güneydoğu'da terör estiren PKK operasyonlarla köşeye sıkışında kendilerine "Barış heyeti" adını veren bir grup kolları sıvadı. Aralarında akil insanlar heyetinden bazı isimlerin de bulunduğu heyet Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Heyet, PKK'ya yönelik operasyonların durdurulmasını, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını ve açılımın devam ettirilmesini istedi.

Heyet daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu heyete "sorunun meclis zemininde çözülmesi için CHP olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını, çözüm olması durumunda gerektiğinde herkes ile görüşülmesi gerektiğini" söyledi.

Görüşmelere katılan heyette, Oya Baydar, Baskın Oran, Raci Bilici, Gülseren Onanç, Ali Bayramoğlu gibi isimler yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

pkk
Polislere, çalışan kadınlara ve öğrencilere yeni haklar Gündem Şırnak'ta PKK saldırısında şehit olan Ramazan Emet son yolculuğuna uğurlandı Gündem Mustafa Balbay'ın acı günü Gündem Takipsizlik kararı Yargıtay'dan döndü Gündem