2 bin 500 müdüre tasfiye!

Emniyet’te F Tipine yönelik operasyon devam ediyor. Emniyet’te “polis şurası” olarak bilinen Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısında F-Tipi 2 Bin 500 Emniyet Müdürünü emekli etmek için değerlendirmelerde bulunulduğu öğrenildi.

Abone ol

2 Bin 500 F Tipi Emniyet Müdürü emekli edilecek.

Bu konu “polis şurası” olarak bilinen Emniyetteki Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısında görüşüldü.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz başkanlığında toplanan kurulda emniyet müdürleri hakkında Personel Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan dosyalar değerlendirildi.

4 bine yakın Emniyet Müdürünün dosyalarının görüşüldüğü kurulda, F Tipi örgütle bağlantısı olduğu belirtilen 2 bin 500 müdürün emekli edilmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı’na, İç Güvenlik Yasası’nın getirdiği yeni düzenleme ile Emniyet’te aktif görevi olmayan müdürleri, “resen emekli etme” yetkisi çıkmıştı.

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nde terfiler için rütbede gerekli zamanı doldurmak yeterli sayılıyordu. Şimdi ise bekleme süresinin yanı sıra, üst rütbeye terfiler için liyakati de öne çıkaran bir düzenleme getirildi.

Yine daha önce mevcut personel için kadro sınırlaması yoktu. Emniyet Müdürü rütbesine gelenler yaş haddinden dolayı emekli olana kadar görevlerine devam edebiliyordu. Ancak artık yaş haddinin yanı sıra bir de kadro sınırlaması getirildi. Kendi rütbesindeki bekleme süresini tamamladıktan sonra, belli bir süre içinde herhangi bir kadroya atanmayan müdürler için emeklilik yolu açıldı.

Değerlendirme sonucunda “kadrosuzluk” gerekçesiyle emekliliğe sevk edilen personele “kadrosuzluk tazminatı” ödenecek.

ulusalkanal.com.tr

HDP'nin Ağrı raporunda TSK hedef alındı Gündem 68’liler Birliği Vakfı kongreye gidiyor Gündem Vatikan'dan Papa'nın yorumuna açıklama Gündem Danışmandan soykırım çıkışı Gündem