Batı, Türkiye'yi ateşe sürüyor

Batı, Rus jetinin sınır ihlali üzerinden Moskova'ya karşı kamuoyu yaratma peşinde düştü. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, "Rusya'nın hava sahasını ihlali sonrası Türkiye ile sürekli görüşüyoruz" dedi. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi "NATO Türkiye ile omuz omuzadır" açıklaması yaptı. NATO Genel Sekreteri de konunun görüşülmesi için Kuzey Atlantik Konseyi’ni toplantıya çağırdığını söyledi.

Abone ol

Rus jetinin Türkiye sınırını ihlal etmesi üzerine Batı da kamuoyu yaratma çalışmalarına soyundu. ABD, İngiltere ve NATO'dan peş peşe açıklamalar geldi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, "Türkiye NATO üyesidir ve Rusya'nın hava sahasını ihlal etmesi sonrası sürekli görüşüyoruz." dedi. Carter, konunun NATO'da görüşüleceğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesini "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Stoltenberg, konunun müttefik ülkeler arasında görüşülmesi için Kuzey Atlantik Konseyi’ni toplantıya çağırdığını söyledi.

Konuyla ilgili İngiltere'den de bir açıklama geldi. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Twitter hesabından "Türk hava sahasına yönelik Rus ihlali hali hazırda çok riskli olan durumu daha ciddi hale getirmektedir. Bundan vazgeçmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulunuyorum" mesajı paylaştı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da, "Rusya’nın Türk hava sahasını ihlali pervasız ve endişe vericidir. Birleşik Krallık ve diğer NATO müttefikleri, Türkiye ile omuz omuzadır" diye tweet attı.

ulusalkanal.com.tr

Yavuz Alogan yazdı: Biz, aşağıda imzası olanlar Gündem Ahmet Hakan'a saldıranlardan birinin PKK'nın dağ kampından fotoğrafı ortaya çıktı Gündem Saat 21.30'da Köşk'te toplanılacak Gündem Askeri araç kamyonuna çarptı: Çok sayıda asker yaralı! Gündem