Alparslan Çelik'in yargılanması üzerinden karşılıklı adımlar

Rusya ile Türkiye arasında ilişkilerin iyileştirilmesi için Alparslan Çelik'in yargılanma süreci üzerinden karşılıklı hamleler geliyor. Rus pilotu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik’in yargılanma sürecine Rusya müdahil olmak istedi. Rusya, "ilişkilerin geleceğinde Türk yargısının sergileyeceği tavır önemli" dedi. Türkiye'nin adımı ise Anadolu Ajansı üzerinden oldu. Anadolu Ajansı Alparslan Çelik'in, olayın sorumluluğunu üstlenen ve hesabını verebileceğini söyleyen mahkeme sorugusunu yayımladı.

Abone ol

Rusya ile Türkiye bozulan ilişkilerin düzelmesi için, Alparslan Çelik'in tutuklanması süreci üzerinden karşılıklı adımlar atıyor.

Alparslan Çelik'in tutuklanmasının ardından Rus Dişişleri'nden ilişkilerin tekrar düzelebileceği sinyali geldi. Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik de Moskova yönetiminin Alparaslan Çelik'in yargılamasına müdahil olmak istediği haberini paylaştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, "Türk yargısının sergileyeceği tavır, Rusya'nın gelecekte atacakları adımları değerlendirmesinde kesinlikle belirleyici olacaktır" dedi.

"Sorumluluk benimdir, hesabını veririm"

Aynı saatlerde Türkiye'den de bir adım atıldı. Devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı, Alparslan Çelik'in savunmasında kullandığı çarpıcı ifadeleri servis etti. Çelin savunmasında, "Bu karmaşada emir bu insanlara verilmiştir ancak pilot, komutam altındaki kişilerce vurulduğu için tüm sorumluluk elbette benimdir. Bırakın beni Rusya'ya çağırmayı, konsolosluk bile çağırsa seve seve herşeyi anlatırım, bütün hesabı veririm. Biz millet olarak da inanç olarak da her kötülüğün bir iyiliğe, iyiye dönüşeceğine inanırız" ifadelerini kullandı

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu: Terör örgütü PKK silahsızlanmalı sınırı tehdit etmemeli Gündem Bursa'da "Türksüz, Atatürksüz Anayasa'ya Hayır" konferansı düzenlendi Gündem Bahçeli'den ilk açıklama Gündem Bahçeli'den ilk açıklama Gündem