Hangi parti ne vaat etti?

Siyasi partiler 24 Haziran seçimleri için beyannamesini açıkladı. Beyannamelerde onlarca vaat sıralandı. Bu vaatler içinde ise ağırlıklı olarak ekonominin yanı sıra terörle mücadele, Avrupa ve NATO ile ilişkiler de yer aldı. Peki, hangi parti ne dedi?

Abone ol

Partiler 24 Haziran'daki seçimler için bildirisini peş peşe açıkladı. Başta ekonomi, demokrasi, dış politika ve eğitim olmak üzere birçok alanda vaatler tek tek sıralandı.

En dikkat çekici başlıklar ise Türkiye'nin bekasını yakından ilgilendiren konular oldu. Peki, uzun yıllardır mücadele verilen terör sorununa ilişkin hangi parti ne vaat etti?

16 yıldır iktidarda olan AKP, "PKK/PYD/ DEAŞ, FETÖ ve tüm terör örgütleriyle eşzamanlı olarak mücadele ediyoruz" diyor. Ancak, özellikle de PKK/PYD ve FETÖ'ye her türlü desteği veren Amerika'yı müttefik olarak görüyor. AKP bildiride "ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır" ifadelerini kullanıyor.

CHP ise terör sorununun adını "Kürt sorunu" olarak koyuyor. Bu sorunun çözümü için ana dilde eğitim ve Meclis'te yeni bir açılım başlatmayı vaat ediyor. Beyannamede ise FETÖ ve PKK isimleri kullanılmıyor.

Saadet Partisi de CHP'ye benzer olarak PKK'nın isteği olan ana dilde eğitim talebini dile getirdi. Seçim beyannamesinde, "Her alanda topyekün reformla Kürt sorununu çözeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Tüm partilerin aksine ise Vatan Partisi, PKK'nın silahlı ezileceğini, HDP'nin kapatılacağını vurguluyor. Zira Anayasa Mahkemesi'ne Vatan Partisi HDP'nin kapatılması için başvuru yaptı.

Beyannamelerde öne çıkan bir diğer başlık ise dış politika vaatleri oldu. AKP, CHP ve Saadet Partisi Avrupa Birliği ile ilişkileri düzeltmekten yana iken sadece Vatan Partisi Avrasya Birliğini savunuyor.

ABD'nin yönettiği NATO ile ilişkiler konusunda da partilerin tutumu dikkat çekiyor. AKP ve CHP, ABD ve NATO ile iyi ilişkiler kurmak istediğini ifade ederken Vatan Partisi ittifaktan çıkma, Amerikan üslerine el koyma sözü veriyor.

CHP: NATO ile ilişkiler yeniden normalleştirilecek.

Vatan Partisi: NATO'dan çıkacağız, İncirlik Üssünü ve Diğer ABD Üslerini Türk Ordusunun Denetimine Alacağız.

ulusalçcom.tr

Türk basınında Doğu Perinçek'e sansür Gündem Döviz sağlığı da bozuyor! Gündem Vatan Partisi'nin İstanbul mesaisi Gündem Erdoğan etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı Gündem