Demirtaş'tan Dağlıca mesajı

Bölücü terör örgütü PKK, Türk Ordusunun operasyonlarında darbe üstüne darbe aldı, HDP açılım masasına dönülmesi için çağrı yaptı. HDP Merkez Yürütme Kurulu’ndan yapılan açıklamada, "müzakere yoluyla çözemeyeceğim hiç bir konu yoktur" ifadelerine yer verildi. HDP Meclis'i de olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Abone ol

Terör örgütü PKK, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 4 Eylül'den bu yana Dağlıca'da yaptığı hazırlığı tuzaklarla engellemeye çalışıyor. Türk Ordusu da 250 örgüt mensubunu Cilo Dağı'nda çembere aldı. PKK'nın siyasi uzantısı HDP de yeniden açılım çağrısı yaptı.

Dağlıca saldırıdan sonra HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "eller tetikten derhal çekilmeli silahlar susturulmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Karşılıklı çatışmasızlık halinin devam ettirilmesini isteyen HDP, açılım masasına geri dönülmesi talebini tekrarladı. Açıklamada, Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısı yapıldı.

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Twitter üzerinden açıklama yaptı. Demirtaş, "Öldürmenin gerekçesi olamaz, insanlarımızı ölüme sürmenin de. Her gün hepimizi kahreden ölüm haberleri kaderimiz de olamaz." ifadelerini paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

Dağlıca'daki saldırıdan yaralı kurtulan asker o anları anlattı Gündem Vatan Partisi'nden TSK'ya taziye mesajı Gündem Şehit ailelerine haber ulaştırıldı Gündem O doktor görevden uzaklaştırıldı Gündem