Balyoz davasında son dakika gelişmesi

İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz davasında yeniden yargılama taleplerini reddeden kararı kaldırıldı. İtirazları değerlendiren, İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi taleplerin yeniden değerlendirilmesine karar verdi. Karara, hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik’in hem Balyoz yargılamasına, hem de yeniden yargılama taleplerini inceleyen heyette yer alması gerekçe gösterildi.

Abone ol

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'nda yeniden yargılama talebini geri çeviren kararını kaldırdı.

Karar, Balyoz hükümlüleri Doğan Temel, Recep Rıfkı Durusoy ve Levent Kerim Uça'nın avukatı Hakan Tunçkol'un itirazı üzerine alındı.

Mahkeme kararında, "Yeniden yargılama talebini, yargılama sürecine katılan hakimler karara bağlayamaz" denildi.

Balyoz yargılamasına katılan hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik, aynı zamanda yeniden yargılama taleplerini inceleyen heyette de yer almıştı.

11. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılama talebini inceleyecek olan yeni heyeti de belirledi. Talepleri İstanbul 17'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan, İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Nalan Can ve üye hakim Abdullah Öztürk inceleyecek.

ulusalkanal.com.tr

17 Aralık soruşturmasında yeni gelişme Gündem Hapiste yatırılan yurtsever! Gündem Çetin Doğan ve 3 komutan hakkında yeni gelişme Gündem Bekir Bozdağ'dan açıklama Gündem