Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur: Atatürk gençliği olarak yetiştik

Hoşgörü ve kardeşlik kenti Hatay'da Vatan Partisi adayları Ortadoks Kilisesi yöneticilerini ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede sözde soykırım yalanı ve 7 Haziran seçimleri konuşuldu. Ortadoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ailesi ve yaşantısından çok etkilendiğini söyledi.

Abone ol

Vatan Partisi Hatay Milletvekili adayları Ortadoks Kilisesi'ni ziyaret etti kilise yöneticileri ile biraraya geldi.

Ziyaretin gündeminde ise soykırım yalanı ve 7 Haziran seçimleri vardı.

Vatan Partisi heyeti, kilise yönetimine Doğu Perinçek'in "Ermeni SoykırımI Yalanı İsviçre Davası Savunması" kitabını hediye etti.

Ortadoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur yüzyıllardır aynı topraklar üzerinde kardeşçe yaşandığını vurguladı.

"Bu topraklarda doğmuş bu topraklarda büyümüş vatandaşlar olarak özellikle bizim jenerasyonumuzu aldığımız zaman biz Atatürk gençliğiolarak yetiştik. Cumhuriyeti kurarken hep birlikte kurduk burada yaşayan gayrimüslimler askerlik yaptı burada yaşayan gayrimüslimler savaştı. Bizim dedelerimiz Çanakkale'de savaştı. Sen Müslümansın sen Hıristiyansın diye bir ayrım yapılmadı."

Teymur, Perinçek ailesinden çok etkilendiğini ve cemaat olarak 7 Haziran seçimlerinde başarılar dilediklerini belirtti.

"Aile bireylerinin, hanımefendi eşinin ve evlatlarının kimliklerini de bu şekilde öğrenmiş olum."

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

AOÇ için düş kurma zamanı Gündem Dalgıçlardan ''152 ada Vatan'dır'' mücadelesine destek Gündem Vatan Partisi Yüksekova mitingi saat 13.30'da başlayacak! Gündem Sayılı günler kaldı! İşte seçim günü yapmanız gerekenler Gündem