İstanbul'da müzik şöleni

Soğuk bir kış mevsiminden kıpır kıpır yaz mevsimine geçiş yapan İstanbulluya baharı yaşatacak açık hava festivallerinin kurdelesi kesiliyor, start veriliyor

Abone ol

Deniz Çağlayan

Soğuk bir kış mevsiminden kıpır kıpır yaz mevsimine geçiş yapan İstanbulluya baharı yaşatacak açık hava festivallerinin kurdelesi kesiliyor, start veriliyor. Mayıs ayı boyunca hemen hemen her hafta sonu birbirinden güzel festivallerle geçiren İstanbul müzikten sarhoş olacak. Mangal kokularının yükseldiği, kuşların aşk şarkıları mırıldandığı şu günlerde güzel mi güzel, tripli, ağlaklı,oynaklı gruplar İstanbullu hayranlarına unutulmaz bir Mayıs yaşatmaya geliyor.

AÇILIŞ PARKFEST İLE

Adını ilk kez 2013 yılında duymuş, bir anda iptal edildiğini öğrenmiştik. İptal sebebini bilmiyoruz ama 2 yıl sonra çok iddialı bir şekilde geldiğini söyleyebiliriz. “Harika Bir Pazar” sloganı ile düzenlenen ParkFest,10 Mayıs’ta Maçka’nın sanat kalbi Küçükçiftlik Park’ta. %100 Music organizasyonu olan festival sadece müzik değil Pazar günü Park’ta olacaklara harikalar dünyası vaat ediyor. İddia şu, festival alanında moda, tasarım, eğlence ve yemek bir arada olacak, yani 12 saatin nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Gelelim sahneye, yazarken bile dans edesi geliyor insanın. Myspace sayfaları ile tanıştığımız Fin/Fransız harmanlı folk rock grubu The Dø, tükenmeyen enerjileri ile nam salan İsviçreli grup Kadebostany, Ankara ve İzmir duraklarından sonra İstanbul da ParkFest sahnesinde olacak. 2011 senesinde “the cigarette duet” parçası ile hipnozcu yorumları alan Yeni Zelanda’nın taze sesi Princess Chelsea ve bizim diyarların yeni sesi Kalben... “Güleyim mi, ağlayayım mı?” diye çıkmazda kaldığımız şarkıları ile ilk kez bir festival sahnesinde... Kapı açılışı saat 14:00’da ayrıntılar Facebook sayfasında, biletler de henüz tükenmedi bizden söylemesi.

MAVİLİKLE BULUŞMA ADRESİ: BABYLON SOUNDGARDEN

Parkorman’dan Kilyos’a taşınan Babylob Soundgarden dalga sesleri eşliğinde müzikle aşka doymak isteyenlerin durağı olacak. Sahnedeki isimleri tek tek saymayacağız çünkü 24 müzisyen ile Babylon bu yılın en çok konuşulacak festivallerden biri olma yolunda. Kesintisiz Müzik sloganıyla etkinliğin gerçekleşeceği alanda 4 farklı sahne kurulacak. Ana sahne, “Kilyos Sahnesi”nde Anna Calvi, Maverick Sabre, Orlando Julius & The Heliocentrics, T.E.E.D ve Mode XL yer alıyor. Festivalin bir diğer altatnetif sahnesi “Babylon Sahnesi” olacak. Babylon Sahnesi’nde Wild Beasts, Goat, Baths, Gaye Su Akyol ve Ayyuka hayranlarını kucaklayacak. DJ setlerin kral sahnesi Red Bull Music Academy Sahnesi’nde ise Nathan Fake, Kim Ann Foxman, Acid Arab, Mo Kolours, Dengue Dengue Dengue, Zahed, Ah!Kosmos, Ece Özel ve Kerem Akdağ ellerini ovuştururak sizleri bekleyecek. Yetenek avcılarının ve keşifçilerin en sevdiği sahne sanırım bu sahne, yani Yerel Sahne. Can Kazaz, Kalben, Nilipek, Selim Saraçoğlu ve TSU ilk Babylon Saundgarden performansları ile Kilyos’u dolduracak. Hala bilet almanız mümkün ama dikkat, 23 Mayıs’a pek bir şey kalmadı…

EN MUTLU HAFTASONU CHİLL OUT’U

10 yıldır 2 gün boyunca çimlerin üstünde yuvarlandığımız festival Chill-Out… Bilet fiyatlarıyla “en el yakan festival” olarak bilinir ama sahne alacak isimler açıklandığında gidilir ve o el yakılır. Bu yılda o yıllardan biri. 23 Mayıs Cumartesi ve 24 Mayıs Pazar günü müptelalarının rotası Life Park. Chill-Out Festival isimlerini açıklarken heyecanlanamadım diyen yalan söyler. Gece yarılarına kadar süren festivalin ilk günü çok leziz, Slowdive, Ghostpoet, Yacht, Balthazar, Infınity, Dorian Concept, Stavroz, Nuno Dos Santos, Elektro Guzzi, Mark E, Little Children, Kim Ki O, Lounge 96 Crew ve ikinci gününde ise su gibi Thievery Corporaton, Tosca, Hollie Cook, Federico Aubele, Phanta da Prince, Session Victim, Tropics, Baba Zula, Edgar Tones & the Su’sis, Alpman and The Midnight Walkers, Voodoohop feta Thomash Psilosampes, A Macac, Peter Power, Urubu Marinka, Goticula ana Keröaska, Lounge 96 Crew. Yalnız Chill Out’un ilk günü ve Babylon Soundgarden aynı güne denk gelmiş.Karar verirken çok zorlanacaksınız.

EKŞİ TATLI BİR FESTİVAL: EKŞİ FEST’15

“Selda Bağcan” dedik mi akan sular durur mu? Durur durur. Son dönemlerde festival sahnelerinde sıkça görür olduk. 30 Mayıs’ta Küçükçiftlik Park’ta Bağcan’ın bağlaması Boom Pam’le ilk kez Ekşi Fest sahnesinde orkestra ile buluşacak. Dünyaca ünlü isimler, Selda Bağcan hayranı, Yüzüklerin Efendisi’nin Frodo’su Elijah Wood’un grubu Wooden Wisdom, Carmen Souza, Ars Longa, Grup Ses Beats, Bandista gibi gruplar var.

CAMİANIN YENİSİ: 1st HARVEST FESTİVAL

Yine Küçükçiftlik Park’ta, yine küçük küçük ama etkisi oldukça büyük heyecanlar bir arada olacak. Daha ne olsun. Alt-J dinleyecekseniz. Bu yılın iple çekilen festivallerin başında geliyor olabilir Harvest. Mew, Sattas, Flört, Kök, Eskiz, Kaan Düzarat Küçükçiftlik bostanlarına hasat için gelenlere yaza hızlı biri giriş yaptıracak. Birçok sanat dalından öğretici atölyeler ve pazar alanları da kurulacak. Tarihler 31 Mayıs’ı gösterdiğinizde nerede olacağınızı şimdiden biliyoruz.

Mayıs böyle bitti diye üzülmeyin, daha Haziran var…

Ünlü karikatürist hastaneye kaldırıldı Kültür Sanat Erdoğan ile Evren aynı kapakta buluştu Kültür Sanat Türk filmleri Hollanda'da Kültür Sanat Aziz Nesin 100 yaşında Kültür Sanat