Türkiye'den Süper Ay manzaraları

Ay, 70 yıldır Dünya'ya en yakın konuma geldi. "Süper Ay" olarak adlandırılan doğa olayı Türkiye'nin birçok noktasında çıplak gözle, rahat bir şekilde gözlemlendi.

Abone ol

Dünyanın merakla beklediği "Süper Ay" Türkiye'de de kendini gösterdi.

Güneşin batmasıyla birlikte Süper Ay çıplak gözle izlenmeye başlandı.

Bu doğa olayını gözlemlemek için ise özel bir ekipmana ihtiyaç duyulmadı.

Havanın bulutlu olmadığı kentlerde net bir şekilde izlense de şanssız yerlerde vardı. Bazı bölgelerde Ay'ı görmek isteyen vatandaşlar bulutların engeline takıldı.

1948'den beri yaşanan en büyük dolunay izleyenleri büyüledi.

Tüm yurttan objektiflere birbirinden güzel Süper Ay manzaraları takıldı.

Ay'ın Dünya'ya en yakın olduğu zaman beliren Süper Ay, normal görünümünden yüzde 30 daha parlak ve yüzde 12-14 daha büyük görünmesini sağladı.

Ay, gökyüzünde en yüksekte göründüğünde fark çok fazla belli olmasa da ufukta yer aldığında farklar daha belirgin hale geliyor.

Bu geceki doğa olayını kaçıranlar ise uzun bir süre beklemek zorunda kalacak. Çünkü Süper Ay 2034 yılına kadar bir daha gözlemlenemeyecek. Zira bu tarihe kadar Ay gezegenimize bir daha bu kadar yakın bir noktaya gelmeyecek.

Süper Ay, Dünya'nın uydusu Ay'ın gezegenimize en yakın konuma geldiği anda meydana gelen olaya deniliyor. İşte Türkiye'de muhteşem Süper Ay manzaraları...

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Yıldırım: AB çevrelerinden gelen haksız eleştirileri esefle karşılıyoruz Gündem Cinayetle suçlanıyor! Kendisini böyle savundu Gündem Ümit Özdağ, MHP'den ihraç edildi Gündem Antalya'da şehit olan kahraman mehmetçik için tören yapıldı Gündem