TSK'dan kara ve denizde gövde gösterisi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tehditlere karşı hazırlığı bir üst seviyeye taşınıyor. "Mavi Vatan" tatbikatı için geri sayım sürerken "Kış Tatbikatı" da devam ediyor. "Birleşik, Müşterek Kış-2019 Tatbikatı"nda yer alan birliklerimiz dosta güven, düşmana korku salıyor. Tatbikata, 8 ülke "katılımcı", 7 ülke "gözlemci" olarak katılıyor.

Abone ol

Türk ordusu, tehditlere karşı en büyük gövde gösterisine hazırlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Birleşik, Müşterek Kış-2019 Tatbikatı" devam ediyor. Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz'de eş zamanlı yapılacak Mavi Vatan Tatbikatı için hazırlıklar da sürüyor.

Kara, deniz ve hava unsurlarının katıldığı kış tatbikatı ve ardından gerçekleştirilecek Mavi Vatan Tatbikatı, son dönemin en büyük iki tatbikatı olma özelliğini taşıyor.

Kış Tatbikatına 8 ülke "katılımcı", 7 ülke "gözlemci" olarak katılıyor. Dost ve müttefik 15 ülkenin 251 personelle yer aldığı tatbikata katılan ülkeler arasında Azerbaycan, Bosna-Hersek, Katar, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya da bulunuyor.

Tatbikatın 21 Şubat'ta düzenlenecek "seçkin gözlemci günü"ne ise devletin zirvesinin katılması öngörülüyor. Tatbikat kapsamında ayrıca savunma sanayi sergisinin de kurulması planlanıyor.

TSK unsurları, kış tatbikatının ardından 27 Şubat-8 Mart tarihlerinde "Mavi Vatan Tatbikatı" ile denizlerde boy gösterecek.

"Mavi Vatan"da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni katılan silah ve sistemler de kullanılacak. Unsurlarımızın harbe hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

ulusal.com.tr

Bahtiyar Aydın davasında gerekçeli karar açıklandı Gündem Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk hakkında SPK'dan karar Gündem Çetin Ünsalan yazdı: O fiyatlar neden ucuzladı Gündem Emre Belözoğlu hakkında FETÖ ve 2 milyon soruşturması Gündem