CHP, AKP ile koalisyon için şart koşuyordu! 5'e düşürüldü

CHP, AKP ile yürüttüğü koalisyon görüşmelerinde öne sürdüğü olmazsa olmaz 14 şartı 5'e düşürdü. Kılıçdaroğlu'nun 5 şartı; Eğitim, dış politika, Kürt sorunu, anayasa ve ekonomi.

Abone ol

AKP ile koalisyon görüşmelerine 14 ilke ile başlayan CHP, 14 maddelik koalisyon ilkesini 5'e indirdi. Karar dün yapılan MYK'da alındı.

CHP'nin daha önce olmazsa olmaz 14 madde açıklamıştı. Bunlar; Hukukun üstünlüğü, Güçler ayrılığının temini, Siyasi Ahlak Yasası, Güçlü Sosyal Devlet, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlara çekilmesi, Örtülü ödenek, Yeni dış politika, Gençlere özgürlük, Yasaksız Türkiye, Medya özgürlüğü, adil Vergi denetimi, Kesin Hesap Komisyonu, Anayasa değişikliği ve Yolsuzlukla Mücadeleydi.

Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerindeki habere göre Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ile görüşmeleri yürüten heyetten bilgi aldıktan sonra MYK toplantısına katıldı ve 14 maddeyi 5'e indirdi.

CHP'nin 5 yeni şartı; Eğitim, dış politika, Kürt sorunu, anayasa ve ekonomi oldu.

Kılıçdaroğlu MYK'da "Kürt sorunu mutlaka çözülmeli. Çözümün adresi de TBMM olmalı. Daha çok özgürlük ve siyaset yoluyla çözüm sağlanmalı." ifadelerini kullandı.

CHP MYK üyeleri ise "AKP'nin amacın koalisyon değil erken seçim olduğunu bu nedenle kendilerini oyaladığını" savundu.

ulusalkanal.com.tr

Putin onayladı: İmha edilmeye başlanacak! Gündem Şırnak'ta askere hain saldırı: 3 şehit Gündem Davutoğlu'ndan Demirtaş'a gladyo yanıtı: Asıl sizler terör... Gündem PKK'dan bir hain saldırı daha! Gündem