Can pahasına çetelere geçit yok

İstanbul'un Maltepe İlçesi Gülsuyu Mahallesi'nde çetelere karşı yapılan yürüyüşte öldürülen Hasan Ferit Gedik için Antalyalılar, Özgürlükler Derneği'nin öncüllüğünde Kapalı Yol'dan Attalos Heykeline yürüdü.

Abone ol

Slogan, alkış, ıslıklarla ve Gedik'in resimlerini taşıyarak yürüyen Antalyalılar Attalos Heykeli önünde yapılan açıklamada Gedik'in katilinin AKP, polis ve çeteler olduğunu söylediler. Uyuşturucuya, kumara, hırsızlığa karşı mahallelere sahip çıkılacağının altının çizildiği açıklamada Antalyalılar, canları pahasına da olsa mahallelerden çeteleri temizleyeceklerini ve gençlerin hayatlarıyla ödenen her bedelin hesabını soracaklarını belirttiler.

Gedik'in Katili AKP, Polis ve Çetelerdir

Akşam saatlerinde Kapalı Yol girişinde bir araya gelen Antalyalılar, 'Hasan Ferit'in Katili Polis ve Çetelerdir. Hesap Soracağız' yazılı pankartın ardından, Gedik'in resimleri ve 'Çetelerden Hesap Soracağız', 'Devlet-Polis-Çete Terörüne Geçit Vermeyeceğiz', 'Uyuşturucu Satmak Şerefsizliktir' yazılı dövizlerle yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş boyunca sık sık 'Devrim Şehitleri Ölümsüzdür', 'Hasan Ferit Gedik Ölümsüzdür', 'Bedel Ödedik Bedel Ödeteceğiz', 'Çeteler Halka Hesap Verecek', 'Çetelerden Hesap Sorduk Soracağız', 'Uyuşturucu Satmak Şerefsizliktir' sloganlarını attılar. Attalos Heykeli önünde gerçekleşen saygı duruşunun ardından grup adına açıklama yapan İzzettin Günay,"Hasan Ferit Gedik'in katili faşist halk düşmanı AKP, onun faşist polisi ve beslemeleri faşist çetelerdir" diye konuştu. Yıllardır mahallelerde uyuşturucuya, fuhuşa, kumara ve hırsızlığa karşı mücadele eden halkın karşısına polisin çıktığını belirten Günay, yapılan meşru savunmaya karşı yozlaşmanın yayılmasına sebep olunduğunu ifade etti. Demokratik hak aramalarına müdahale eden polisin, uyuşturucu çetelerinin halka saldırmasına göz yumduğunu söyleyen Günay, "Bu açıkça faşist iktidarın katil polislerince rantçı ve halk düşmanı çetelerin beslenmesi demektir. Resmi-gayri resmi sermayenin, uyuşturucu baronlarının devlet ve iktidar tarafından halkı yozlaştırma, halkı sömürme politikasının itirafıdır. Halkın vergileriyle, ürettikleriyle maaş alıp kurşun sıkmak, sıktırmak alçaklıktır, halk düşmanlığıdır" ifadelerini kullandı.

Can Pahasına Mahalleleri Çetelerden Temizleyeceğiz

Gençleri uyuşturucu bataklığına çekmeye çalışanlara seslenen Günay, "Mahallelerimize sahip çıkacağız" dedi. Çürümüş bataklık düzenini yerin dibine sokacaklarını, sömürü bataklığını kurutacaklarını belirten Günay, polislere de seslenerek halka zulmedenlerin, halkın çocuklarının canına kasteden saltanatın yıkılacağını söyleyerek "bu yıkıntının altında kalmayın" diye uyarıda bulundu. Günay; "Halktan maaş alıp sermayenin bekçiliğini yapıp uyuşturucu çetelerinin tarafını tutmayın. Sizlerinde çocukları var. Uyuşturucu satanlardan medet ummayın. Evinize kanlı ekmek götürmeyin. Elinizden hiç bir şey gelmiyorsa, birazcık onurunuz varsa, gidin simit satın onurlu yaşayın. Halk çocuklarının kanına girmeyin. Halklara zulmeden, halk çocuklarının canına kast eden bu saltanat er ya da geç yıkılacağı için altında kalmayın" diye konuştu.

Canları pahasına da olsa mahalleleri çetelerden temizleyeceklerini söyleyen Günay, çocukların hayatlarıyla ödenen her bedelin hesabını soracaklarını belirtti. Açıklamanın ardından eylem son buldu.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Kızlar eylemde Yurt İnsanlık dışı Yurt Tünelde yangın Yurt İş başvurusunda yığılma Yurt