Maden faciasında gözaltı sayısı yükseldi

Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından başlatılan soruşturmada, önemli bir gelişme yaşandı. Dün akşam başlayan operasyonlarda, aralarında Soma Kömürleri İşletme Müdürü Akın Çelik'in de olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Akın Çelik ve 4 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Abone ol

301 madencinin can verdiği maden faciasının ardından başlatılan soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Soma Başsavcılığı'nın talimatıyla dün akşamdan itibaren operasyonlar düzenlendi. 24 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı bilgisini Manisa Valisi Abdurrahman Savaş açıkladı.

Gözaltına alınanlar arasında şirketin önceki gün yaptığı basın açıklamasında konuşan İşletme Müdürü MAden Mühendisi Akın Çelik de yer aldı. Kendisi de madenden çıkarılan Çelik, en son basın açıklaması sırasında görüntülenmişti. Gözaltındakilerden 16 kişinin kimliği ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler

Soma Kömür İşletme Müdürü Akın Çelik, Türkiye Kömür İşletmeleri yetkilisi Ali Ulu, mühendisler Ertan Ersoy, Selçuk Demirci, Erdem Canbaz, Harun Güneş, Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Saltuk Alp Demirci ve Ergin Yılmaz; teknikerler Mehmet Avcı, Halil Dalkıran, Mehmet Ali Gündüz, Mustafa Işık, Necati Demirci ve Halil Yavuz oldu.

Şüphelilerden beşi, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akın Çelik, Alu Ulu, Ertan Ersoy, Selçuk Demirci ve Yalçın Erdoğan'ın mahkemedeki işlemleri sürüyor. Maden şirketinin İşletme Müdürü Akın Çelik için avukat görevlendirmediği öğrenildi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Adliye önünde gazetecilere konuştu.

13 kişinin Emniyet'te olduğunu açıklayan Özel, İşletme Müdürü Çelik ile görüşmesini anlattı.

Özel, Somalı avukatların şüphelileri savunmayı reddettiğini de açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Duydunuz mu? Milletvekilleri maaşlarını Soma'ya bağışladı Gündem 2075 yılında yüzde 10.1’e düşecek! Gündem Kontrgerilla Soma’da Gündem Bir kötü haber de Silivri'den geldi Gündem