Fransa'dan terör önlemi

Fransa, terörle mücadele konusunda yeni kararlar aldı. Açıklamayı Başbakan Manuel Valls yaptı. Terörle mücadele için 3 yıl içinde 2 binden fazla iş kadrosu açılacak, 3 bin kişi izleme altına alınacak.

Abone ol

Fransa Başbakanı Manuel Valls, bakanlar kurulu toplantısı sonrasında, terörle mücadelede alınacak önlemlerle ilgili Elysee Sarayı’nda basın toplantısı düzenledi.

İlk önceliklerinin istihbarat birimlerinin personel sayısının arttırılması olduğunu söyleyen Valls, bu kapsamda, terörle mücadele için 3 yıl içinde 2 bin 680 yeni iş kadrosu açılacağını belirtti.

Fransa Başbakanı, 3 yıl içinde terörle mcüadeleye 425 milyon Avro bütçe ayıracaklarını söyledi. Suriye ve Irak’taki terör örgütleriyle bağlantılı bin 300 kişiyi izlediklerini belirten Valls, toplamda 3 bin kişiyi izleme altına alacaklarını da belirtti.

Fransa'nın bu adımı, 17 kişinin hayatını kaybettiği Paris'teki terör saldırıları sonrasında geldi. Polis ekibine ve Muzevilere ait bir markete saldıran Amedy Coulibaly'ye silah ve lojistik destek vermek suçundan gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

Kongrede İran mesajı: Uygulanacak yeni yaptırımlar diplomasinin çökmesine neden olur" Dünya "Esad giderse kargaşa ortamı artacak" Dünya Türkiye’nin önünde istikrar var mı? Dünya İran kayıp paranın peşinde! Dünya