Mahkemelerin bakacağı davalar ve daire başkanları belirlendi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, istinaf mahkemelerine yaptığı atamaların ardından yetki kararnamesini de hazırladı. Kararnamede yer alan mahkeme ve isimler, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarını yakından ilgilendiriyor. Kararnamede paralel yapı, PKK, DHKP-C terör örgütlerinin davaları da yer alıyor.

Abone ol

Terör davaları için yeni yetkilendirmeler yapıldı, yeni isimlerin ataması yapıldı.

3 bin 746 hakim ve savcının görev yerini değiştiren Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2016 Yaz Kararnamesi'nin ardından yetki kararnamesi de hazırlandı.

Kararnameyle, İzmir Askeri Casusluk davasında sanıkların tamamını beraat ettiren Orhan Kızıltaş'ın yeni görevi belli oldu. Kızıltaş, kasten öldürme ve kasten yaralama suçuna bakacak İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi başkanı oldu.

İzmir'deki bir başka değişiklik ise terör suçlarına bakacak Bölge Adliye Mahkemesi 2'inci Ceza Dairesi başkanlığında yapıldı. Dairenin başkanlığına, 17 Aralık yolsuzluk davasının savcısı Celal Kara hakkında soruşturma izni vererek yargılanmasının önünü açan Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Selçuk Doğan getirildi.

Kararname ile Balyoz kumpasında tüm sanıkları beraat ettiren İstanbul Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özlem Karaçam, İstanbul 15'inci Ceza Dairesi başkanı oldu. Bu daire, kaçakçılık suçlarına bakmakla yetkili.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi, açılacak Paralel yapılanma, PKK, DHKP-C gibi örgütlerin davalarına bakmakla yetkilendirildi. Dairenin Başkanı Yargıtay Savcılığı’ndan Beytullah Metin oldu. Üyeler ise, Zekeriya Samancı, Mustafa Demirel ve Harun Dinç. Zekeriya Samancı Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarında "Bozma” yönünde tebliğname hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı’ydı.

Hakimler Süleyman Karaçöl, Metin Özçelik ve Mustafa Başer’i tutuklayan, Bakırköy 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asuman Yetişkin, İstanbul 10'uncu Ceza Dairesi başkanlığına getirildi. Yetişkin, 17-25 Aralık yolsuzluk davasının savcılarına da yakalama kararı çıkartmıştı.

Kararname, 2010 KPSS davasını bakan Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ni de yakından ilgilendiriyor. Mahkemenin Başkanı Musa Yeşil, kasten öldürme ve kasten yaralama suçlarına bakacak Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2'inci Ceza Dairesi Başkanlığı’na getirildi.

Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’te terör suçlarına bakacak Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Zafer da Yarar oldu.

ulusalkanal.com.tr

İsrail 6 yıl sonra Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek Gündem Erdoğan: AB verdiği sözü yerine getirmeyip terör tanımı dayatıyor Gündem TSK'dan hükümete: ABD'ye baskı yapın Gündem MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu istifa haberlerini yalanladı Gündem