İBB deprem bütçesini azalttı

Elazığ depreminin yaraları sarılmaya çalışılırken akıllarda "Büyük İstanbul Depremi" var. Ancak İstanbul'da depreme karşı alınan bir tedbir yok. Hatta bütçe bile kısıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi skandal bir karara imza attı. 2020 yılının bütçesinde deprem risk yönetimi için ayrılan bütçe azaltıldı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 deprem bütçesi bir önceki yıla göre azaltıldı.

Basında ilk olarak İBB'nin deprem bütçesinin 2.5 kat arttığı haberleri çıktı. Ancak rakamlar incelendiğinde deprem risk yönetimi için ayrılan bütçenin azaltıldığı ortaya çıktı.

Peyzaja harcanan paranın depreme harcanandan fazla olması da dikkat çekiyor. Bu durum sadece CHP'nin belediye başkanlığı döneminde görülmedi. Aynı durum Ak Parti'nin yönetimde olduğu dönemde de yaşandı.

2020 bütçesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü için ayırılan bütçenin, deprem bütçesinden fazla olmasına Vatan Partisi tepki gösterdi.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, olası bir facianın önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

ulusal.com.tr

Erdoğan'dan Astana ve Filistin açıklaması Gündem Trump'ın 'Orta Doğu Barış Planı'na destekler ve tepkiler Gündem Bekçilere yeni yetkiler komisyondan geçti Gündem Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi'nin ilk 9 maddesi kabul edildi Gündem