Erdoğan ve Putin Libya krizini görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonla görüştü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan gelen açıklamada ise Recep Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin'in Libya krizini görüşeceği belirtildi. Peskov, yaptığı açıklamada Rusya ile Türkiye'nin Suriye meselesini çözme konusunda da yoğun temaslar sürdürdüğünü hatırlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.

Erdoğan-Putin görüşmesinde, Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Tayyip Erdoğan ve Vlademir Putin Libya krizini ocak ayında yüz yüze görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Libya krizini görüşeceğini söyledi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya ile Türkiye'nin Suriye meselesi çözümü konusunda yoğun temasları sürdürdüğünü hatırlattı.

Putin ile Erdoğan'ın Libya krizini de görüşmeye devam edeceğine işaret eden Peskov, "Elbette, ilerideki telefon ve yüz yüze görüşmelerinde Libya meselesi muhakkak ele alınacak. Libya meselesinin de konuşulması gerekiyor." dedi.

Peskov, Putin'in ocak ayında TürkAkım doğal gaz boru hattı projesinin açılışına katılacağını hatırlatarak, "Bu, bütün güncel konuları görüşmek için iyi bir fırsat olacak. Herhangi bir diğer ziyaret ya da temas şimdilik planlanmış değil ama çalışma programı hızla değişebilir." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Azil Raporu açıklandı Dünya ABD'li generalden ülkesine YPG/PKK eleştirisi Dünya Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref idama mahkum edildi Dünya Katar'dan flaş Suudi Arabistan açıklaması Dünya